Selecteer een pagina

Vakantieperiode. Dikke kans dat je vrij bent. Of het rustiger aan doet. Heerlijk geniet van de goede dingen van het leven.

 

Zou het niet heerlijk zijn om meer dan één of twee weken per jaar deze luxe te hebben? De luxe van meer tijd. Dus structureel. Meer tijd voor jezelf. Je omgeving. Je familie. Je vrienden. Tijd voor geestelijke ontspanning om weer nieuwe inspiratie op te doen? Of tijd om je volledig te storten om dat ene project dat je wilt lanceren? Of die studie die je af wilt ronden? Klinkt goed? Dan is het de hoogste tijd voor extra tijd. En tijd krijg je niet. Tijd maak je! Hoe?

 

Hier zijn vijf handige tips.

 

1  Auto pilot  Zet je online hoofdkantoor op de auto pilot. Hét voordeel van online ondernemen zijn de gemakken die de techniek ons brengt. Pas op dat jij niet aan het werk gaat voor de techniek, maar zet techniek aan het werk voor jou. Die smartphone is er voor jou. Niet andersom. Gebruik handige tools om je berichten op social media in te plannen en te delen. Ga niet zelf de hele dag zitten facebooken. Gebruik e-mail automation om je database te laten groeien.

 

2  Maak jezelf schaalbaar  Zet je offline dienst om in een online product. Zet je kennis om in een e-book of online training. Wil iemand toch perse jou erbij? Tja, dat is offline tijd… lees: geld. Da’s een exclusieve dienst. Goed voor je sales staffel.

 

3  Werk in de cloud  Werk papierloos. Je papierbak, je postvakjes, je stapels, je zooi… Tijd kwijt aan zoeken naar dat ene document? Gedigitaliseerd laat je je computer zoeken. Geloof me, dat doet ‘ie vele malen sneller dan dat jij dat kunt. Dus digitaliseer wat nodig is. Archiveer wat niet weg mag. En overbodig spul? Exit! Zet al je werk in de cloud. Stop je kantoor in je dropbox. Vanuit dropbox heb je zelf de controle over welke mappen je wel of niet met wie dan ook gaat delen. Alles overzichtelijk op 1 online locatie vanaf alle devices te benaderen. Een heuse tijdsbespaarder.

 

4  Automatiseer je administratie  Gebruik een online boekhoudsysteem. Factureer per e-mail en je bespaart ook nog eens op inkt, papier en porto. Plus: laat je klanten vooraf betalen. Alle facturen waar je achteraan moet, kost je tijd en negatieve energie. Niet doen. Niet nodig. Alle handel is contante handel. En voorkomen nog altijd beter dan genezen. Laat je klanten er eerst een kwartje ingooien voordat je je liedje zingt. Dit bespaart je naast tijd en ergernis ook nog eens een administratief medewerker die je boekhouding moet checken.

 

'Zeg 'nee' tegen al die flauwekul en ‘ja’ tegen de goede dingen in het leven' Klik om te Tweeten

 

5  Zeg nee  De aller beste methode by far om tijd te creëren is ‘nee’ te zeggen. Want ja tegen een ander, is nee tegen jezelf. Tijd om dat om direct om te draaien. Heel simpel. Die verjaardag van die vage kennis. Die meeting zonder concrete agenda. Koffiedrinken om te zien ‘wat we voor elkaar kunnen betekenen’? Zeg nee tegen al die flauwekul. Let jij eens op hoeveel tijd je weer hebt. Tijd om ‘ja’ te zeggen tegen de goede dingen in het leven.

 

Enjoy!

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This