Selecteer een pagina

Als je eenmaal weet wie jouw ideale klant is, dan kun je beginnen ze online te traceren. Dat doe je door lid te worden van de juiste Facebook- en LinkedIn-groepenen door mensen die in je doelgroep passen op te zoeken en te volgen op Twitter. Daarna ga je contact met ze leggen en het gesprek aan.

 

Zelf ben ik bijvoorbeeld heel actief via de DM (Direct Message) van Twitter. Dat is, zeg maar, onder water. Daar bouw ik een band op met mijn volgers. Hoe kun je anders iemand helpen, als je niets van ‘m weet? Dus, wat houdt iemand bezig?

 

Of ik heb contact via InMail van LinkedIn. Dit is een extra service van de betaalde LinkedIn Premium versie. Hierdoor kun je contact opnemen met iedereen op LinkedIn en iedereen met jou!

 

Voorbeelden? Nou, als je een nieuwe connectie hebt op Twitter, stuur je bijvoorbeeld een DM’etje. Je bekijkt zijn of haar site en vraagt waarbij je ze kunt helpen met online ondernemen. En een mail bij het aangaan van een nieuwe connectie op LinkedIn: “Als je een vraag hebt, stuur gerust een berichtje.”

 

'De bedoeling is dat je het gesprek online aangaat met de juiste mensen' Klik om te Tweeten

 

Je snapt: ik doe dit niet klakkeloos. De bedoeling is wel dat je het gesprek online aangaat met de juiste mensen. Dat wordt heus niet als stalken ervaren. Nee, mijn ervaring is dat mensen het juist heel prettig vinden. Zeker startende ondernemers, die vinden ‘hulp’ geen vies woord en maken er graag gebruik van.

 

Ik ben allergisch voor online ondernemers die volgers of likes kopen om maar een indrukwekkend aantal te verzamelen. Ik kijk weleens bij mijn collega’s en als ik dan zie dat de eerste 3.000 volgers op Twitter geen enkele Nederlander bevat, dan denk ik maar één ding: zielig! Prima als je jezelf wilt profileren, maar doe het wel eerlijk. En geloofwaardig. Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit. Uiteindelijk neem je met fake volgers alleen jezelf in de maling.

 

Contact maken hoeft niet per se één-op-één. Adverteren op Facebook in de juiste doelgroep is ook een methode. En actief meedoen aan discussies in Facebook- en LinkedIn-groepen werkt ook prima. Het doel is uiteindelijk natuurlijk wel: een echte relatie krijgen met je klant.

 

Succes!

 

En je weet, heb jij een vraag over online ondernemen? Stuur me gewoon een berichtje, dan help ik je!

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This