Selecteer een pagina

Personal branding schijnt helemaal de bom te zijn. Het lijkt wel alsof we alleen nog meetellen als we op Instagram de hele dag laten zien dat we cupcakejes aan het bakken zijn met onze kinderen, op Facebook tonen dat we verdrietig zijn en op Snapchat gekke filmpjes tonen waarop we met onze dinnetjes gezellie aan de appeltaart zitten.

 

Hou nou toch op, mensen!

 

Als ik een fotograaf zoek, zit ik niet te wachten op filmpjes waarop hij nog in bed ligt met zijn gezin of linkjes naar het huispak dat ie denkt te gaan kopen. Dat soort geneuzel heeft namelijk niks uit te staan met zakelijkheid. Met persoonlijk verdriet, gezinsgeluk of ander privé-gedoe ga je je klanten toch niet lastig vallen? Die willen weten welk zakelijk probleem je voor ze kunt oplossen als online ondernemer. En de rest zal ze een zorg zijn. Sterker: de rest willen ze – als ze zelf professional zijn – liever niet van je weten. Je privéleven is je privéleven. Dat stukje privacy wil je eerder beschermen dan uitventen.

 

'Je privéleven is je privéleven. Privacy wil je eerder beschermen dan uitventen' Klik om te Tweeten

 

Persoonlijk vind ik het zelfs een beetje onsmakelijk als mensen dat doen. Waarom zou je als online ondernemer je hele hebben en houwen op straat gooien? Van mij weten mensen die mijn site bezoeken dat ik uit Friesland kom (dat zegt iets over mijn nuchtere karakter), dat ik in 1972 geboren ben (dat zegt iets over mijn bagage) en dat ik vier kinderen heb. Dat laatste omdat dan duidelijk is waarom ik zo gek ben op online ondernemen: je kunt het perfect combineren met een gezin. Het is wat mij betreft functionele informatie.

 

En cupcakes? Die bak ik niet. Dat doen mijn kinderen en daar hoef ik geen foto’s van te verspreiden. Want dat voegt niets toe aan mijn online-onderneming. Mijn ervaring is: zakelijk duurt het langst…

 

Succes!

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This