Selecteer een pagina

Hoewel de bekende Amerikaanse ondernemer Henry Ford een eeuw geleden op zijn hoogtepunt was, zijn er nog altijd lessen die we van hem kunnen leren. Een van mijn favoriete uitspraken van Ford is: “The man who stops advertising to save money, is like a man who stops a clock to save time.”

 

Dat is – in al zijn eenvoud – een waarheid als een koe. Als je denkt dat je tijd over houdt als je de klok stilzet, ben je gek. En dat ben je dus ook als je denkt dat je geld overhoudt als je stopt met adverteren. Wie niet adverteert, genereert ook geen geld. Zeker bij online ondernemen red je het dan niet. Het werkt juist averechts, wie niet investeert in marketing, krijgt minder geld binnen. Wie een kwartje wil verdienen, moet eerst een dubbeltje investeren.

 

'Zoek pro-actief je doelgroep op en zorg ervoor dat men je boodschap ziet' Klik om te Tweeten

 

Je kunt online, heel kort door de bocht, op twee manieren adverteren.

 

De kortste weg van A naar B is een Adwords-campagne op Google. Met je advertentie zorg je ervoor dat je publiek je weet te vinden. Dat werkt zeker, maar is erg prijzig en levert helaas geen blijvend netwerk op. Dus ik zou het je niet adviseren.

 

De omweg is, zeker in het geval van de zelfstandig professional, de beste. Die vergt meer creativiteit van je, maar is dan wel geschikt voor de lange termijn. Die methode is: je maakt waardevolle content (blogs, e-books, infographics) en producten. Vervolgens zoek je pro-actief je doelgroep op. Heb je die eenmaal gevonden, dan zorg je ervoor dat men je boodschap ziet. En dat je vervolgens met je publiek in contact komt. En blijft.

 

Stel dat iemand een-op-een coaching geeft, dan kan ie met zijn doelgroep in contact komen door te adverteren op LinkedIn. Of als iemand zelfstandig fotograaf is en familiefoto’s maakt, dan misschien wel juist op Facebook. Of  de trainer of coach die (deels) online zijn kennis overbrengt, die vindt op Twitter de plek waar ‘ie gemotiveerd publiek treft.

 

Net zo slecht als niet adverteren is trouwens: eenmalig adverteren. Als je denkt dat een eenmalige actie je wat gaat brengen, hou dan je geld maar in de knip.

 

Want de kracht van de boodschap zit ‘m altijd in de herhaling.

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This