over auteur,
coobly ceo &
business mentor

CORIEN OENEMA

over auteur,
coobly ceo &
business mentor

CORIEN OENEMA

Je start een bedrijf om een beter leven te creëren. Voor jezelf en je naasten.
Niet de hele dag vastgeketend zitten aan je bureau. Geen onderdeel zijn van de agenda van een ander.
Doen wat jouw passie is. Waarvoor je geboren bent. Waar je talenten liggen.
Je wilt ondernemen wanneer je wilt, mét wie je wilt en hoe je wilt.
Een bedrijf dat past bij jouw levensfase en lifestyle.

Jij wilt vrijheid!

Hi. Mijn naam is Corien Oenema.
Mijn persoonlijke platform corienoenema.com is speciaal voor ondernemers die van hun passie hun professie willen maken, er geld mee willen verdienen, ondernemersvrijheid willen creëren en de wereld een stukje mooier willen maken.

Stel je eens voor dat je ’s ochtends wakker wordt en dat je die nacht voor honderden of zelfs duizenden euro’s hebt omgezet. Of dat je allemaal nieuwe reacties op je laatste blog hebt ontvangen van lezers die jou dankbaar zijn voor het verschil dat je maakt.

Dit is geen droom. Dit is de nieuwe realiteit van modern ondernemerschap.

Ik weet zeker dat je andere ondernemers hebt gezien met succes online en dat je jezelf hebt afgevraagd, ‘hoe doen ze dat’, ’hoe werkt dat eigenlijk, een online bedrijf’. En belangrijker nog: ‘hoe kan ik dat ook doen, op een manier die betekenisvol is én die geld oplevert voor mij en mijn naasten’.

‘Ondernemers die hun online bedrijf op de juiste manier inrichten, maken de meeste winst, krijgen de beste klanten, en creëren een bedrijf wat 24/7 geld voor hun oplevert. Het maakt niet uit of je producten verkoopt of diensten levert, bijvoorbeeld als designer of personal trainer, misschien ben je een coach of consultant. Het maakt ook niet uit of je een lokaal bedrijf hebt, als sportschool of restaurant, of dat je klanten door heel Nederland zitten of zelfs wereldwijd. De nieuwe realiteit van ondernemerschap is online.’

Ik startte mijn online onderneming in 2014 toen ik niets meer had. Mijn vorige bedrijf, gestart in 2000 en opgebouwd tot een succesvol mediabedrijf, heb ik in 2013 weggegeven. Ik wilde een beter leven creëeren voor mijzelf en mijn naasten. Ik gooide het roer drastisch om. Ik bouwde een bedrijf op wat helemaal past bij mij. Als vrijgevochten persoon, als ondernemer en bovenal als moeder van vier. Een onderneming in balans qua werk en privé. Wat in ons onderhoud voorziet en ons leven verrijkt. Wat de gewenste ondernemersvrijheid geeft. Ik ben dankbaar dat ik na heel veel, heel hard werken en veel harde ondernemerslessen mijn succesvolle online bedrijf heb opgebouwd.

Ik ben mijn online bedrijf gestart met weinig meer dan mijn laptop en een gezonde drive om een verschil te maken.

Ik deel dit met jou omdat ik wil dat je je iets realiseert. Als deze nuchtere Friezin het kan, dan weet ik zeker dat jij het ook kunt.

Nu hoor ik je jezelf afvragen: ‘Hoe doe ik dit allemaal? Hoe bedenk ik al die dingen die ik moet weten om een online bedrijf te starten. Zodat ik én geld kan verdienen én een bijdrage aan de maatschappij kan leveren.’ Dat is precies de reden van het ontstaan van mijn persoonlijke platform. Al mijn ondernemerslessen deel ik hier met jou. In de vorm van mijn gratis downloads, een handig overzicht van business tools, een gratis masterclass over mijn verkoopformule of in de vorm van het Handboek Online Ondernemen ‘In De Wolken’.

‘Met haar persoonlijke platform corienoenema.com doet Corien wat ze het liefste doet: zelfstandig professionals inspireren en helpen met het starten en uitbouwen van een betekenisvol en winstgevend online bedrijf, vol ondernemersvrijheid.’

Corien is sinds 2000 ondernemer en marketeer en haar roots liggen in de wereld van media, publiciteit en sales. Door haar unieke media ondernemers achtergrond heeft ze een eigen effectieve marketingmix – op basis van publiek opbouwen en websitebezoekers omzetten in klanten – speciaal ontwikkelt voor online ondernemen. Haar grote drive is zelfstandig professionals helpen op weg naar ondernemersvrijheid. Dat doet ze via dit persoonlijke platform corienoenema.com, haar programma’s en via haar instapklare online bedrijf coobly.com.

Corien heeft dit platform speciaal gecreëerd om haar ideeën, kennis en ervaring met jou te delen, zodat jij je eigen betekenisvol en winstgevend online bedrijf kunt starten en uitbouwen, vol ondernemersvrijheid.

Inspiratie deelt ze via haar blogs. Regelmatig nieuws ontvangen via e-mail? Schrijf je dan in voor haar updates.

over coobly.com

Coobly is een instapklaar online bedrijf. Waarmee jij – de zelfstandig professional als trainer, coach of consultant – per direct live staat als online ondernemer. Het biedt alles wat je nodig hebt voor succesvol online ondernemen: website, blog, shop, leermanagementsysteem en community. Het brengt jouw unieke kennis en vaardigheden tot waarde. Simpel, snel en doeltreffend. Geen technisch gedoe meer. Nederlandse support en helpdeks. Snel en eenvoudig zelf een online training publiceren, leveren en verkopen. Vanuit je eigen online bedrijf. Het kan allemaal. Boek hier je persoonlijke online demo.

Doe mee met meer dan 25.000 moderne kennisondernemers. Schrijf je in en mis geen enkele update meer. Je ontvangt automatisch het laatste nieuws als eerste in je inbox.

officiële bio

Haar bedrijf en werk is volledig online, de privépersoon Corien is zo veel mogelijk offline.  Als introvert persoon geniet ze, samen met haar vier kinderen en viervoeten, van een rustig en teruggetrokken gezinsleven in Friesland. Haar favoriete vrijetijdsbesteding is lezen [vanaf papier] en ze traint voor haar eerste marathon waarbij ze tevens haar gedachtenstroom stimuleert met behulp van Nike, Spotify en Beats by Dr. Dre. Ze werkt vanuit kantoor aan huis en dáár waar haar MacBook wifi heeft.

Auteur

Na reeds vele boeken in de hoedanigheid van uitgever in de wereld te hebben gezet, zag in 2019 haar eerste eigen boek het daglicht. Door de combinatie van lifestyle [prachtige fotografie van Johan Brouwer tijdens een hartverwarmend rondje Fryslân], expert interviews [o.a. Martijn Arets], case studies van collega ondernemers [o.a. Rob Elings en Jeanet Bathoorn] plus een 30 daagse kickstart cursus naar online ondernemerschap, heeft het boek In De Wolken met recht de subtitel Handboek Online Ondernemen. Onderhand is ze druk bezig met het schrijven van haar tweede boek.

ceo

Digitaal geboren vanuit persoonlijke frustratie en onderhand hét platform van keuze voor zelfstandig kennisprofessionals: Coobly. Op een geheel eigentijdse manier geeft Corien als moderne ceo leiding aan haar eigen virtuele team, zodat ze samen nog meer zelfstandig professionals kunnen helpen op hun weg naar ondernemersvrijheid.

business mentor

Ook al was ze sinds 2000 ondernemer in de offline wereld, de volledige switch naar online ging niet zonder slag of stoot. De stappen die ze zelf heeft genomen naar ondernemersvrijheid heeft ze verwerkt in de programma’s van de Coobly Ondernemersvrijheid Formule en de Cloud Company Formula. Als business mentor begeleidt ze daar zelfstandig professionals mee, met het volgen van deze bewezen succesformule op weg naar vrijheid.

Boksmaatje

Als vrijwilliger en boksmaatje van de Fier Sports Academy is Corien betrokken bij de weerbaarheidstraining van de meiden van Fier! Deze jonge meiden zijn slachtoffer van mensenhandel, loverboys of eergerelateerd geweld en werken aan een sportieve basis om hun leven weer op te pakken.

‘Corien is dé Nederlandse pionier van online ondernemen’ – Eva Brouwer

MEDIA

Corien is een nuchtere no-nonsense Friezin die graag haar verhaal deelt, zoals het is. Ze wind er geen doekjes omheen en gaat recht op het doel af. Ze is een strategische denker met een unieke combinatie van groots denken en scherpe actiegerichte adviezen.

Haar favoriete onderwerpen zijn:

  • Hoe start en bouw je een online bedrijf
  • Hoe maak je van je passie je professie
  • Hoe combineer je je bedrijf met een jong gezin
  • Hoe zet je je bedrijf voor jou aan het werk
  • Iedereen start vanaf 0 en alle kansen zijn gelijk

Interesse in een interview of verhaal doen met Corien? Stuur je verzoek via de contactpagina.

media kits

Onderstaande media kits zijn specifiek voor pers en publicatiedoeleinden samengesteld en rechtenvrij te gebruiken, op voorwaarde van naamsvermelding en credits van ons [© Corien Oenema en/of Coobly®] en onze fotograaf [© Fotografie Johan Brouwer]. Alsmede ons een link te sturen naar contact@corienoenema.com over waar ze voor worden gebruikt.

officiële foto’s

Je bent vrij en hebt toestemming om deze foto’s digitaal te gebruiken, op voorwaarde dat je de credits van ons [© Corien Oenema en/of Coobly®] en onze fotograaf [© Fotografie Johan Brouwer] vermeld en ons een link stuurt naar contact@corienoenema.com over waar ze voor worden gebruikt.

Credit: Corien Oenema / Fotograaf: Johan Brouwer
Credit: Corien Oenema / Fotograaf: Johan Brouwer
Credit: Corien Oenema / Fotograaf: Johan Brouwer

publicaties

Innovation Origins

In de rubriek ‘Startup Of The Day’ werd Coobly meegenomen door journaliste Erzsó Alföldy in het artikel ‘Ondernemers op weg helpen naar online ondernemerschap’.

VrijheidsOndernemer® Show

In de VrijheidsOndernemer® Podcast van Jeanet Bathoorn vertelt Corien Oenema waarom ze zelf aan de term CEO heeft moeten wennen. Plus, legt ze uit waarom zij als vrouwelijke ondernemer heeft gekozen voor het SaaS-verdienmodel.

Fryske Fammen Yn Saken

In deze Frieze Podcast van Wikje de Roos vertelt Corien Oenema over haar ondernemersreis, het platform Coobly [waarmee ze zelfstandig professionals op weg helpt naar ondernemersvrijheid], haar boek ‘In de wolken’ en wat haar beweegt: een voorbeeld stellen aan haar 4 kinderen, door te laten zien dat alles mogelijk is als je er maar in gelooft.

Rijker Leven Podcast

In deze ‘Rijker Leven’ podcast stelde Meike van Zandvoort mij vragen over hoe ik uiteindelijk gekomen ben waar ik nu ben. In mijn optiek is Rijker Leven, durven te kiezen voor wat jou gelukkig maakt. Ook als dat betekent dat je iets vertrouwds moet achterlaten, om vervolgens iets nieuws weer op te bouwen.

pak je podium tv

Interview met Eva Brouwer. Comfortzone issues… Iedereen heeft ze. En ieder mens dat groei en ontwikkeling meemaakt worstelt ermee. Mijn comfortzone is duidelijk áchter de camera en niet ervoor. Maar, soms is het nodig jezelf uit je comfortzone te schoppen en mijn tactiek is: huur een professional in, prik een datum en deadline in je agenda, en gáán!

in the spotlight

In dit video-interview ‘In the Spotlight’ met Suzanne Beukema deelt Corien 3 tips hoe online ondernemen anders kan. Bekijk de preview hieronder. Voor het complete video-interview ga naar dit artikel: 3 Tips voor simpeler én winstgevender online ondernemen.

Doe mee met meer dan 25.000 moderne kennisondernemers. Schrijf je in en mis geen enkele update meer. Je ontvangt automatisch het laatste nieuws als eerste in je inbox.

VOLG CORIEN OP INSTAGRAM

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This