Selecteer een pagina

Van mij mag iedere vrouw die kinderen krijgt zes jaar thuis gaan zitten terwijl haar man het geld verdient. Of het verstandig is?

 

Ik heb zelf vanaf mijn twaalfde eigenlijk altijd gewerkt. En toen ik mijn vier kinderen kreeg, was ik telkens na anderhalve dag alweer aan het werk. Niet dat dat nu zo slim was… Ik vind het wel wijs als je er voor zorgt dat je voor jezelf kunt zorgen. En een eigen bedrijf, online, is daarvoor een ideale mogelijkheid.

 

Zelfs als je gedurende een aantal jaren niet wilt werken, om welke reden dan ook, lijkt het mij nuttig als je in elk geval bij blijft. Welke invulling je er aan geeft: helemaal zelf weten. Vrijwilligerswerk genoeg. Of ga een studie doen. Níets doen, dat lijkt mij echter niet zo slim. Want als je dan later terugkeert ‘op de markt’ heb je een onoverbrugbare achterstand opgelopen.

 

Er is nog een reden om voor jezelf te willen zorgen, vind ik. Als je weet dat een op de drie huwelijken strandt, wil je dan afhankelijk zijn van een partner die het geld binnen brengt? Bepaalt dan niet de ander hoe jouw leven er uit ziet? Laat je je dan niet chanteren omdat je niet zelf in je levensonderhoud kan voorzien? Of geldt ‘wie betaalt, bepaalt’ alleen nog in achtergebleven gebieden? Ik weet wel zeker van niet!

 

'Ontdek gewoon waar je goed in bent en maak daar een bedrijf van' Klik om te Tweeten

 

Niets doen, heel je leven ‘op stop zetten’, ik kan het iedereen afraden. Blijf op de hoogte. Weet hoe het bedrijfsleven werkt. Doe een opleiding. En begin een online bedrijf. Dat is zoveel makkelijker te beginnen en te runnen dan bijvoorbeeld een fysieke winkel. En de opstartkosten zijn ook veel lager. Ontdek gewoon waar je goed in bent en maak daar een bedrijf van. Maak daar nou eens een mooi project van voor jezelf!

 

Mijn gouden tip: je kunt beter starten als je het geld niet per se nodig hebt dan wanneer de scheiding net is uitgesproken. Dat ‘oefent’ een stuk prettiger…

 

Eens?

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!