Selecteer een pagina

Maak je de overstap van offline naar online, dan is er geen oriënterend verkoopgesprek waarbij je met je prospect het vervolgtraject bepaalt. Er is nu alleen een eenrichtingsgesprek per e-mail, waar veel van afhangt. Werk je online, dan moet je dus exact weten wie jouw doelgroep is, wie jouw ideale klant is en in welke niche je zit.

 

Heb jij niet helder wie jouw niche is, dan is het logisch dat er geen match ontstaat. Want als jij zelf niet helder bent met je boodschap, hoe moet je doelgroep jou dan begrijpen?

 

Waarom een unieke niche?

Geen niche hebben is geen optie. Succesvolle online ondernemers, freelancers en bloggers doen niet zomaar wat. Ze schrijven niet over van alles en nog wat, en bieden ook niet lukraak producten aan. Nee, zij hebben haarfijn uitgezocht waar zij expert in zijn, en dáár ligt bij hen de focus op.

 

Het bereiken van je doelgroep lukt als je weet wie je ideale klant is en wat jij die specifieke klant te bieden hebt.

 

Vind jij veel dingen leuk, en hou je je het liefst met al je interesses bezig? Dan is het moeilijk om tot de kern van je bedrijf te komen. Je moet bepalen wat jou en je bedrijf uniek maakt, zodat je ook je unieke niche kunt vinden en je je daarop kunt gaan storten.

 

Een niche moet dan ook iets zijn waar jij kennis over hebt, iets wat je goed kunt en waar jij enthousiast van wordt. Maar een niche is veel specifieker dan één idee of onderwerp.

 

Een voorbeeld: woninginrichting is geen niche. Dat is hooguit een idee of categorie. Maar ‘vastgoedstyling als marketingtool en verkooptechniek bij te koop staande woningen’? Dat is een heel specifieke niche!

 

Begin altijd bij ‘wie’

Bij het kiezen van je niche begin je bij ‘wie’. Wie is jouw doelgroep, wat voor mensen zijn dit en wat willen zij bereiken? Als je dat geformuleerd hebt, ga dan eens op zoek naar fora of communities waar jouw doelgroep zich bevindt. Je leert dan al snel tegen welke problemen deze personen aanlopen en wat jij daarin kunt betekenen.

 

Het beste is om een niche te kiezen waarin jij jezelf herkent. Met een doelgroep die je goed kent, omdat je er zelf deel van uitmaakt [of hebt gemaakt]. Dan spreek je dezelfde taal, en weet je precies hoe jouw product of dienst het verschil gaat maken.

 

‘Kies een niche waarin jij jezelf herkent, zodat je dezelfde taal spreekt als je doelgroep’ Klik om te Tweeten

 

Wees niet bang dat je jezelf beperkt omdat je zo specifiek wordt, of dat je potentiële klanten uitsluit. Het klein houden van je niche staat aan de basis van snelle groei en levert je juist veel winst op. Je kunt immers heel specifiek marketing toepassen en daardoor effectiever je producten verkopen. Doordat jij met jouw unieke bedrijf in je unieke niche zit, trek je automatisch jouw doelgroep aan. Want die is op zoek naar exact datgene wat jij aanbiedt.

 

Succes!

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
in de wolken

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!