Selecteer een pagina

Je hebt weleens dat je iets moet doen en het ook kan, maar dat je het toch niet doet. Ken je dat? Het gaat dan meestal om iets waar je gewoon geen zin in hebt. En het gevolg is dat het hele project waarmee je bezig was in schoonheid sterft.

 

Ik zeg tegen mensen die het overkomt altijd dat je niet je eigen remmende factor wilt zijn. Je kunt niet zelf overal de beste in zijn en je hebt ook niet overal tijd voor. Of niet overal tijd voor over. Dus ga voor dat soort klussen iemand inhuren die er beter in is dan je zelf bent. Als je jezelf op die manier in de weg zit, stap dan over je schroom heen om iemand om hulp te vragen. Dat is ook een vorm van uitbesteden.

 

Ik ken diverse ondernemers die dingen gaan doen waar ze niet supergoed in zijn. Dan hebben ze iets in hun hoofd. Dat willen ze lanceren. Dus dan gaan ze zitten klooien met bijvoorbeeld het bouwen van een website en daar gaat al hun tijd in zitten. Als ze mij dan advies vragen, zeg ik steevast: “Huur iemand in die dat beter kan en dus altijd sneller. Dan is het klaar en kun je verder.” Alles wat stokt is een slechte zaak, want online ondernemers willen niet dat iets stokt, die willen altijd verder. Projecten hebben voortgang nodig!

 

'Sinds ik mijn knop op ‘uitbesteden’ heb gezet, is die vertraging er helemaal uit' Klik om te Tweeten

 

Zelf pas ik mijn eigen advies ook toe. Ook al kent Adobe geen geheimen voor mij en kan ik sites bouwen: ik knutsel en bouw niks meer zelf. Ik werk met een vast team van freelancers en professionals op afstand.

 

Ik zat soms weken tegen een klusje aan te hikken. Sinds in mijn knop op ‘uitbesteden’ heb gezet, is die vertraging er helemaal uit. Ik deed die dingen dan niet omdat ik er geen energie van kreeg, terwijl een specialist het juist leuk werk vindt en er ook nog veel beter en sneller in is dan ik zelf. Sinds ik een VA heb, zit de vaart er helemaal goed in.

 

Ik kan het iedereen aanraden: zit je jezelf in de weg, los het dan op of laat het een ander oplossen!

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!