Selecteer een pagina

Veel zelfstandige professionals zetten zichzelf niet goed in de markt. Het probleem is vaak: vlees noch vis. Ze positioneren zichzelf zo breed, dat niemand weet wat er nou precies bij ze te koop is. En dus: voor welk probleem zij de oplossing zijn. Ik mag altijd graag het voorbeeld aanhalen van de fotograaf. Als die zichzelf neerzet met “Ik doe bedrijfsreportages en pasgeboren baby’s”, gaat echt niemand hem inhuren. Maak keuzes!

 

'Je positionering is het kloppend hart van je onderneming' Klik om te Tweeten

 

Het is misschien wel het allerbelangrijkste moment in het leven van de online ondernemer: bepalen hoe je jezelf in de markt zet. Je kunt niet zomaar even een site beginnen of zomaar even een bio’tje op Twitter in elkaar draaien. Denk daar heel goed over na, want je positionering is het kloppend hart van je onderneming. Dat bepaalt hoe anderen jouw zien. En dus ook: of ze je producten of diensten gaan afnemen. Of niet.

 

Kernwoord is: ‘relevantie’. Noem echt alleen dingen op je site, in je bio’s en overal, die relevant zijn. Alles wat niet relevant is voor je online business, noem je niet. Dat je bij de bakker was? Boeien! Een klant die een professional zoekt, haakt dan af. Wie ben je? Wie wil je bedienen? En welke boodschap wil je naar buiten brengen? Daar draait het om.

 

Ik hoef je waarschijnlijk niet meer uit te leggen dat je kunt investeren in een goede positionering? Wat een ander beter kan dan jij, ga je vooral niet zelf zitten doen. Het kost even geld om jezelf goed in de markt te zetten, maar zie dat als het fundament van een huis. Je ziet er niks van, maar als het niet deugt, stort de hele boel wel in elkaar.

 

Succes!

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!