Selecteer een pagina

Het heeft geen enkele zin om lukraak te gaan ‘adverteren’ met je producten als je niet exact weet wie je er mee gaat helpen. De beste manier om dat te bepalen is om vast te stellen wie je ideale klant is. Het klinkt misschien interessanter om te spreken van een ‘buyer persona’ of een ‘ijkpersoon’, maar ik hou het liever simpel. Dus: wie is je ideale klant?

 

'De hamvraag: waar ligt je ideale klant ’s nachts wakker van' Klik om te Tweeten

Om te bepalen wie jouw ideale klant is, moet je een heleboel vragen over hem of haar stellen en beantwoorden.

 

De eerste: is het een hem of een haar? Maar ook – en dan doe ik maar even een greep: wat is zijn* (*of haar) leeftijd, wat is zijn burgerlijke staat, heeft hij gestudeerd, wat is zijn religie, wat is zijn nationaliteit, wat zijn zijn hobby’s, waar woont hij, enzovoort, enzovoort.

 

Iets zakelijker vragen die je vervolgens stelt: wat verdient hij, wat is zijn uitgavenpatroon, wat is zijn budget om jou in te huren, wil je hem als eenmalige klant of juist als trouwe klant, werkt hij lokaal, nationaal of internationaal, waar bevindt hij zich op internet en, je raadt het al, zo voort, en zo verder.

 

Waar het uiteindelijk om gaat is dat je één persoon voor ogen hebt die jouw ideale klant wordt. En dan is de hamvraag: waar ligt die ideale klant van jou ’s nachts wakker van? Wat zijn zijn pijnpunten? Als jij vervolgens de oplossing voor die kwestie(s) hebt en hem kunt helpen, dan snap je dat een ideale match tot stand kan komen.

 

Mijn eigen ideale klant ligt bijvoorbeeld ’s nachts wakker van het feit dat hij met zijn online business moeilijk aan klanten kan komen. Laat dat nou net mijn specialiteit zijn en mijn missie om mensen daarbij te willen helpen.

 

Succes!

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!