Selecteer een pagina

Er zijn momenteel meer dan 700.000 zzp’ers in Nederland. Steeds vaker zijn dat mensen die bijvoorbeeld door reorganisaties min of meer gedwongen ‘zelfstandige’ worden. Ze hebben weliswaar keurig minimaal drie opdrachtgevers, maar al te vaak lijkt hun manier van werken op die van iemand in loondienst. Ze vullen uren en sturen daarvoor facturen. Niks mis mee.

 

Maar wie met online business succesvol wil zijn, is geen zzp’er zijn, maar een ondernemer. Het voornaamste verschil: een zzp’er is iemand die werk aanneemt en een ondernemer is iemand die werk creëert en bedenkt. Beide groepen hebben een verschillende mentaliteit. Een ondernemer huurt bijvoorbeeld iemand in die ergens sneller en beter in is dan hij zelf en verdient daar geld mee. Een zzp’er voert veel meer zelf uit.

 

'Noem jezelf wat je bent. Ondernemer!' Klik om te Tweeten

 

De term ‘zzp’er’ is ook een beetje besmet geraakt. Ten eerste omdat ie bedacht is door de overheid. Lekker stoer! Ten tweede omdat niemand weet wat je doet als je jezelf zzp’er noemt. Ben je dan register-accountant of paaldanseres? Ten derde omdat door de grote toestroom van zzp’ers aan de onderkant van de markt (bijvoorbeeld in de bouw en de thuiszorg) wordt gewerkt voor uurtarieven die niet echt passen bij ondernemerschap.

 

Je kunt ondernemers gelukkig gemakkelijk herkennen. Aan het feit dat ze niet van negen tot vijf willen werken. En aan hoe creatief ze zijn. Wil je weten of jij een ondernemer bent? Simpel. Zie je overal kansen in en spring je overal in? Doe je daardoor heel veel dingen een beetje en weinig echt goed? Dan ben je zeker een ondernemer. En dan trap je in een typische ondernemersvalkuil! De remedie? Focus. Online ondernemen kan je daarbij helpen. Sterker: talentvolle zzp’ers hebben alle kans uit te groeien tot online ondernemers.

 

Wat je vandaag nog kunt doen? Noem jezelf wat je bent.

 

Ondernemer!

 

Corien

 

 

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!