Selecteer een pagina

Als ondernemer ben je blij met iedere klant. Denk je… Want er zijn ook klanten die je liever niet hebt. Of kwijt wilt. Ik vind het heel verstandig om zulke klanten ‘nee’ te verkopen.

 

Je kunt ze namelijk wel iets verkopen en op de korte termijn even wat vreugde hebben om de centen op de bank. Maar als achteraf blijkt dat er geen match is, levert het je alleen maar een hoop gezeur op. Dan loop je zelfs de kans dat ze je zwart gaan maken bij andere potentiële klanten. Daarom ben ik bij online trainingsprogramma’s altijd voor een garantiesysteem. Als de klant niet krijgt wat ie van jou had verwacht, geef je hem zijn geld terug en zet je de inlogcode op zwart.

 

'Als de klant geen match is, gaan ze een fors beslag leggen op je kostbare tijd' Klik om te Tweeten

 

Het ligt dan niet per se aan jou dat er geen match is. Er is, als het om het leveren van diensten gaat, dan gewoon sprake van een ‘verschillend professioneel inzicht’. Zulke klanten gaan een fors beslag leggen op je kostbare tijd en daar heb je als online-ondernemer helemaal geen zin in.

 

Maar het geldt niet alleen voor diensten, ook voor fysieke producten. Ik weet dat BMW-dealers liever geen auto aan Volvo-rijders verkopen, omdat die heel vaak beginnen te zeuren over onderhoud. Dan heb je je marge wel verdiend bij verkoop van de auto, maar wordt er zo’n beslag op de werkplaatsmensen gelegd, dat de transactie je alsnog geld kost. En, minstens zo vervelend: wederzijdse ergernis. Daar zit toch niemand op te wachten?

 

Maar vooral jij niet! Ik help mensen die meer vrije tijd willen krijgen en toch meer geld willen verdienen. Dan is het niet de bedoeling dat ze worden lastig gevallen door klanten die problemen veroorzaken of gewoon mekkeren. Op die manier wil je als online-ondernemer gewoon niet van je werk worden gehouden als je streeft naar een constante stroom werk en inkomsten. Dus zeg ik: selecteer goed en als dat niet vooraf kan, grijp dan gerust halverwege in.

 

Er is nog nooit iemand boos geworden die zonder gezeur zijn geld terugkreeg!

 

Succes!

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!