Selecteer een pagina

Als je product 999 euro kost, waarom zou je het dan voor 899 euro verkopen? En als je het eenmaal voor 899 euro hebt verkocht, waarom zou je het dan niet voor 799 euro verkopen? En als Pietje weet dat Jantje het voor 799 euro kocht, waarom zou Pietje er dan ooit meer dan 799 euro voor betalen? En waarom vroeg je eigenlijk ooit 999 euro, als je product eigenlijk maar 699 euro waard was?

 

Ziehier de ‘kortingvalkuil’ in vier zinnen.

 

Korting bezorgt twee partijen een slecht gevoel. Jou omdat je minder hebt gekregen dan je je product of dienst waard vond. En je klant omdat ie een product of dienst kocht die eigenlijk minder waard was dan je aanvankelijk vertelde.

 

Niet doen! Nooit doen!

 

'Wie korting geeft, stapt op een hellend vlak' Klik om te Tweeten

 

Wie korting geeft, stapt op een hellend vlak. Ik had ooit een proefabonnement op de Leeuwarder Courant. Vijf weken voor tien euro. Alle keren dat ze daarna belden, deden ze een ‘aanbieding’ die het niet haalde bij die ene keer. Dus? Dus bedank ik elke keer vriendelijk.

 

Wat dan wel? Blijf achter je product of dienst staan. Jij hebt er al je ziel en zaligheid in gestopt en weet dat je er veel mensen blij mee kunt maken. Je investeert met jouw service in het helpen van je klanten. Je hebt gecheckt in de markt of er vraag voor is en of je prijsstelling goed is. Alle signalen staan op groen! Verkoop het dan ook voor de prijs die je product waard is.

 

Je kunt wel iets extra’s doen. Dat mag. Drie voorbeelden die altijd werken:

1. Doe aan upselling. Lever naast je prima standaardproduct een nóg luxere versie voor een hogere prijs. Of wat dacht je van een exclusieve 1-op-1-dienst, uiteraard met een al even exclusief prijskaartje?

2. Maak package deals. Dat is mijn favoriet! Voeg meerdere producten of diensten samen, zodat de klant een compleet pakket kan afnemen.

3. Maak je product schaars. Bied het beperkt aan, waardoor het verlangen bij je klanten groter wordt. Of voor een beperkte periode, waardoor het nu-of-nooit is.

 

Waar het op neerkomt is dit: je prijs is goed, daar ga je niet aan tornen. Jij helpt mensen en daar ontvang je geld voor. Als je ze nog meer helpt, verdien je ook meer.

 

Veel geluk!

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!