Selecteer een pagina

Mensen hebben de neiging hun producten en diensten zo goedkoop mogelijk te willen aanbieden. Waarom? Omdat ze bang zijn om iets mis te lopen. Dus durven ze niet duidelijk een prijs neer te zetten die ze waard zijn. Niet slim.

 

Ik zie bijvoorbeeld veel zogenaamde ‘social media-experts’ die eigenlijk gewoon uitvoerend werk doen. Ze posten bijvoorbeeld berichten op jouw instructie. Maar daar vragen ze dan in verhouding wel de hoofdprijs voor. Dat slaat nergens op. Sterker, daar heb je handige tools voor, die je werk uit handen nemen.

 

Maar als diezelfde social media-expert denkwerk doet, expert is dus, en een contentstrategie bepaalt, uitvoert, controleert, webcare verricht en leads genereert, dan is het een ander verhaal. Dan verdient zo iemand geld voor zijn of haar klant.  En dan mag daar best een serieus prijskaartje aan hangen. Veel online ondernemers die denkwerk verrichten, verkopen zich juist te goedkoop.

 

'De klant is geïnteresseerd in wat het hem oplevert. Dáár heeft 'ie geld voor over' Klik om te Tweeten

 

Het belangrijkste bij het bepalen van je prijs is dat je je mindset verandert. Wees niet bang zijn om ergens een prijskaartje aan te hangen. Je potentiële klant wil ontzorgd worden. Als jij dat goed kunt, is iemand bereid de prijs te betalen die je vraagt. De klant is namelijk niet geïnteresseerd in jouw product of dienst. De klant is geïnteresseerd in de oplossing die jij hem biedt. Wat het hem oplevert. Aan extra omzet, bedrijfsgroei, meer vrije tijd, minder stress, meer geluk. Dáár heeft jouw klant geld voor over.

 

Maar hoe bepaal je de juiste prijs voor je dienst? De basis is: wat wil ik op een dag verdienen? Je kijkt in eerste instantie naar wat iemand precies van je wil. En je kijkt ook goed naar de aard van de klus. Voorkom uurtje factuurtje. Denk in projecten en pakketprijzen. Is het eenmalig of herhalend? Is het iets periodieks dat een vast inkomen geeft? Hoe is de verhouding tussen doe- en denkwerk?

 

En natuurlijk heb je gekeken naar wat voor jou marktconform is. Dat betekent alleen niet dat je op prijs gaat concurreren. Want dat is een doodlopende straat. Ook is er een groot verschil in beleving en het type klanten dat je aantrekt tussen iemand die 450 euro per dag vraagt en iemand die 950 euro per dag vraagt. Je wordt simpelweg serieuzer genomen met een hogere prijs.

 

Dus wat let je?

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!