Selecteer een pagina

Het grootste misverstand over verkopen is dat de verkoper bepaalt welk product of welke dienst hij verkoopt. Hij bepaalt hoogstens wat ie aanbiedt. Of het ook verkocht wordt, dat bepaalt er maar één: de klant.

 

Ik zeg altijd dat om goed te kunnen verkopen je niet hoeft te praten, maar vooral goed kunnen luisteren. Luisteren om de behoeftes in kaart te brengen.

 

Er wordt weleens gekscherend gezegd dat vrouwen altijd ‘invullen’. Als iemand ze iets vertelt, slaan hun hersens op hol en weten ze precies wat de ander gaat zeggen en wat de ander eigenlijk bedoelt. Dat is in de online business voor mannen én vrouwen funest! Het doen van aannames is verboden!

 

Als de ‘zender’ bepaalt wat het product is, dan heeft de ‘ontvanger’ er negen van de tien keer geen behoefte aan. De juiste aanpak is natuurlijk dat je eerst in kaart brengt wat de behoefte van jouw potentiële klant is. Als je een product of dienst aanbiedt die aan die behoefte voldoet, dan kun je je klant helpen, is je klant blij met jou en gaat ie bij je kopen.

 

'Ga niet hameren op het product dat je verkoopt, dat kun je namelijk overal kopen' Klik om te Tweeten

 

Het is vaak simpelweg een kwestie van op de juiste manier benoemen welke behoefte je product of dienst vervult. Als je als espressobar zegt dat je kwalitatief goede koffie verkoopt, voldoe je bijvoorbeeld niet aan de behoefte, dat is een minimaal vereiste. Als je echter aanbiedt dat mensen gezellig bij je kunnen zitten, aan de leestafel de bladen kunnen doornemen en kunnen bijkletsen met een buurvrouw of vriendin (en dat ze daarbij een kopje koffie drinken), presenteer je het heel anders. Of als je onderweg met een klant afspreekt en WiFi is een must, dan is dat de behoefte. Veel beter dan dat je gaat hameren op het product dat je verkoopt, de koffie. Die kun je namelijk overal wel krijgen. Maar jouw beste argument is in deze voorbeelden: gezelligheid of WiFi.

 

Om er achter de komen waar jouw potentiële klant warm voor loopt en behoefte aan heeft, is er maar één methode: vrágen. En bij online business doe je dat op internet. Bijvoorbeeld in Facebook- of LinkedIn-groepjes.

 

Zelf vraag ik mensen die zich inschrijven als member bijvoorbeeld waarbij ik ze kan helpen met hun online ondernemen. Die vragen beantwoord ik allemaal persoonlijk en worden vaak onderwerpen voor mijn blogs. En die input, daar pas ik dan mijn trainingen op aan.

 

Logisch toch?

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!