Er bestaat een bekend Engels gezegde dat zegt: “You can do anything, but you don’t have to do everything.” Zo is het maar net! Je kunt als ondernemer niet genoeg werkzaamheden uitbesteden.

 

Als je nou eens begint die klussen uit te besteden die je hobby niet zijn. Als je geen zin hebt in administratie, doe dan vooral niet zelf je administratie, maar besteed ‘m uit aan iemand die dat werk wel leuk vindt.

 

‘Spendeer geen tijd aan zaken waar specialisten veel beter in zijn’ Klik om te Tweeten

 

Daarnaast zijn er dingen die gewoon niet je kernkwaliteit zijn. Waarom zou je heel veel tijd gaan spenderen aan het bouwen van een website als iemand die daarin gespecialiseerd is het veel beter doet? En niet alleen veel beter, maar ook veel sneller, omdat het zijn echte werk is! Daardoor wordt het ook een stuk goedkoper dan wanneer je zelf gaat fröbelen.

 

Als je als ondernemer al die dingen zelf doet, ben je meer bezig met allerlei klusjes tussendoor, dan met je echte werk. Focus juist zoveel mogelijk op dat waar je goed in bent, op je eigenlijke onderneming. Daar ligt je kwaliteit, niet in het plakken van postzegels. Het is je core-business!

 

Drie dingen zijn bij uitbesteden nog van levensbelang.

 

1. Zorg dat je nooit afhankelijk wordt van een leverancier. Als Pietje je website bouwt, moet het een website zijn die Jantje moeiteloos kan overnemen.

 

2. Instrueer degene die je inhuurt tot in de puntjes. Dat kan pas als je heel goed weet wat je van iemand verwacht.

 

3. Goedkoop is duurkoop. Werk nooit met amateurs, want die verprutsen al je goede bedoelingen.

 

Besteed je goed uit, dan kun je zelf uitblinken in waar jouw grote kracht ligt.

 

Succes!

 

Corien

Doe mee met meer dan 25.000 moderne kennisondernemers. Schrijf je in en mis geen enkele update meer. Je ontvangt automatisch het laatste nieuws als eerste in je inbox.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This