Selecteer een pagina

Heb jij het gevoel tegen de stroom in te zwemmen? Vind je het lastig om dagelijks nieuwe leads te winnen? En moeilijk om klanten binnen te halen? Het gevoel dat je al je tijd en energie in een zwart gat steekt… Worstelt met je marketing, je verkoop en het structureel binnenhalen van nieuwe leads? Dit alles is meestal het gevolg van een ‘niche probleem’.

 

Enkele symptomen van een ‘niche probleem’:

  • Je eerste klanten kreeg je makkelijk, maar buiten je eigen netwerk om [vrienden en bekenden] gaat het moeizaam
  • Je hebt een breed pakket aan diensten en denkt iedereen te kunnen of willen helpen
  • Je hebt geen dagelijkse stroom van nieuwe inschrijvers op je mailinglijst

 

'Overbrug de vertrouwenskloof en zet vreemdelingen om in klanten' Klik om te Tweeten

 

Het niche verschil tussen offline en online. Als zelfstandig professional met een offline dienst is een verkoopgesprek met een prospect vaak één van de eerste dingen die je doet. In zo’n gesprek leer je je prospect beter kennen en samen met hem/haar bepaal je dan hoe het vervolgtraject eruit komt te zien. Je hebt dan al snel een goed beeld van wie je klant is en hoe jij in de specifieke behoefte kunt voorzien.

 

Maak je de overstap van offline naar online, dan gaat dat wel even anders. Datzelfde verkoopgesprek is dan ineens geen dialoog meer, maar een eenrichtingsgesprek per e-mail, waar veel van afhangt. Werk je online, dan is het dus een must dat je exact weet wie jouw doelgroep is, wie jouw ideale klant is en in welke niche je zit.

 

Hoe weet je of je een duidelijke niche hebt? Het antwoord is eigenlijk simpel: je bent in staat constant nieuwe leads én klanten binnen te halen.

 

We hebben het niet over die paar vrienden en bekenden, die jouw product toch wel kopen. We hebben het ook niet over testklanten die voor een laag bedrag [of gratis] meedoen. We hebben het over dat je in staat bent om tegen een marktconform tarief nieuwe, totale vreemdelingen, als klant binnen te halen. Als je daarin slaagt, is dat een teken dat je een duidelijke niche hebt.

 

Vertrouwenskloof

Het grote verschil tussen wel en niet succesvol zijn online, in staat zijn om te groeien met je onderneming met een schaalbaar inkomen, zit ‘m in die oversteek van ‘vrienden, familie en bekenden’ naar ‘totale vreemdelingen’. Dat wanneer iemand die onbekend is met jou en jouw bedrijf, zich zo aangesproken en aangetrokken voelt tot jouw product, je boodschap en je unieke kwaliteiten, vervolgens in de buidel tast en geld overmaakt voor wat jij te bieden hebt. Als dat gebeurt, heb je de vertrouwenskloof overbrugd en kun je vreemdelingen in klanten omzetten. Dan heb je de juiste niche te pakken.

 

Succes!

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
in de wolken

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!