Selecteer een pagina

Is Coolblue een online onderneming of een fysieke winkel? Het juiste antwoord is: Coolblue is een online onderneming, die óók vijf fysieke winkels heeft. Maar de basis is: de websites. Daarmee haalt Coolblue in eerste instantie de handel binnen.

 

Het is als je online ondernemer bent belangrijk dat je je dat goed realiseert.

 

Als je eigenaar van een koffiewinkel bent en je hebt ook een website, dan kun je er op twee manieren naar kijken. Veel ondernemers zeggen: “Ik heb een koffiewinkel. En oh ja, ik heb er ook nog een website bij.”

 

'Ik heb een online platform. En óók een fysieke winkel om mijn klanten nóg beter te bedienen' Klik om te Tweeten

 

Wat nu als je dat omdraait? “Ik heb een online platform. En ik heb ook een fysieke winkel om mijn klanten nóg beter te bedienen.” Dat is een heel andere mindset.

 

Het grote verschil is: met een online onderneming kun je veel meer klanten binnenhalen. Iedereen loopt tegenwoordig met een smartphone rond en bijna iedereen die iets wil, gaat eerst zoeken op Google. Als je niet omgeswitcht bent van fysieke naar online ondernemer, gaan ze jou niet vinden op Google. En als ze je daar niet vinden, dan besta je niet.

 

Ik haal altijd graag het voorbeeld van een fotograaf aan. Het lijkt logisch dat die zichzelf niet ziet als een online ondernemer. Hij gaat zelf naar zijn opdrachtgever toe en hij maakt zelf de foto. En kijk hem eens modern doen: hij heeft een website met een aantal foto’s en daar staat ook zijn telefoonnummer op. Nounou. Poehpoeh.

 

Het punt is: hij gebruikt die website niet serieus om klanten binnen te halen. Het is alsof hij een brochure in een restaurant heeft neergelegd.

 

Nee, die website is de basis. Richt die zo in dat zijn potentiële klanten hem vinden en meteen een afspraak met ‘m willen en kunnen maken.

 

Mijn ervaring is dat deze verandering in mindset essentieel is om als online ondernemer te kunnen slagen. En het is soms verrekte lastig om ‘ouderwetse ondernemers’ zelf te laten inzien dat online business doen zoveel beter voor ze is.

 

En ja, ze blijven offline op pad gaan en die foto maken. Maar dat gebeurt dankzij online!

 

Ben jij al ‘om’?

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!