Selecteer een pagina

Ondernemen vanuit drive, ambitie en passie. Gaat dat bewust of onbewust? Ik denk een combinatie van beide.

 

Probeer eens te bedenken wat het is waar je werkelijk blij van wordt. Een methode om daar achter te komen kan zijn visualiseren. Denk daarbij aan een mooie ervaring uit je verleden. Een moment dat je werkelijk gelukkig was. Of een toekomstig ideaalbeeld. Of iets komisch. Iets absurds… Alles is toegestaan. Het is als dromen. Dromen in wakkere toestand.

 

Bij het oproepen van plezier en blijdschap visualiseerde ik me twee beelden. Ik was een jaar of zes.

 

Eén beeld ging over buiten. Ik ben een echt plattelandsmeisje. Buiten omprutsen. Hut bouwen. Boompje klimmen. Vlot bouwen. Buitenritten maken op de pony. Buiten was synoniem voor vrij.

 

Een ander beeld wat bij me opkwam was mijn creatieve uitlaatklep. Een vorm van expressie, maar dan op mijn manier. Als introvert persoon zijnde. Wat ik deed was ‘kranten maken’. Uit tijdschriften knipte ik reportages, plaatjes en foto’s en maakte zo mijn ‘eigen magazine’.

 

Als ondernemer doe ik dit ‘kranten maken’ al meer dan 15 jaar. Eerste als traditionele offline uitgever. En ook al vond ik het werk leuk, toch was het veel trekken en duwen.

 

'Zo ging de ondernemer naar online. De privé persoon naar offline. Ik ging weer buiten spelen' Klik om te Tweeten

 

Een paar jaar geleden koos ik voor vrijheid. En onbewust veranderde ik het component ‘locatie’ aan de ‘creatieve activiteit’. Ik ging van offline uitgever naar online media ondernemer. Door de techniek van software en internet voor me aan het werk te zetten creëerde ik de mogelijkheid om locatie- en tijdonafhankelijk te werken. Zo ging de ondernemer in mij naar online. De privé persoon naar offline. Ik ging als het ware weer buiten spelen. Plus ik bouwde weer een podium. Nu in de vorm van een website. Een platform. Om voor anderen de rode loper uit te rollen. Ze in de schijnwerper te zetten. In contact brengen met een groter publiek. En dat publiek waardevolle informatie en interessante producten aanbieden.

 

Deze connectie tussen dat ‘plezier van vroeger’ en het ‘werken van nu’, heb ik pas recent gemaakt. Nu ik mij hiervan bewust ben ga ik er ook bewust mee om. Ik wil nog meer terug naar ‘dat kind in me’. Want hoe meer ik daarmee in contact komt, hoe dichter ik bij mijn ware ‘ik’ kom. En dat is de krachtbron van mijn energie. Zijn wie ik wil zijn. Zijn wie ik ben. Zoals ik ooit al was. Voordat het keurslijf toesloeg. Het keurslijf van school, de omgeving, werk, relatie. Waarvan ik dacht dat ik daaraan moest voldoen. Dat is natuurlijk onzin. Ik hoef nergens aan te voldoen. Hooguit aan mezelf.

 

Ik wil ook bewuster ondernemen. Doen waar ik plezier aan beleef. Doen waar ik goed in ben. Geen duwen en trekken. Werken vanuit positieve energie. Bewust kiezen voor mensen waar je mee samenwerkt. De empathische voelsprieten activeren en nee durven zeggen als het niet goed voelt. Connecties maken met mensen die zich hierin herkennen. Het is lastig te omschrijven hoe zoiets werkt. Het is een vorm van aantrekkingskracht. Het werkt magnetisch. En juist vanuit die krachtbron van positieve energie en plezier kun je groeien.

 

Groeien als bedrijf. Groeien als ondernemer. Groeien als persoon. Met plezier als succesformule.

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!