Selecteer een pagina

Jij beheerst een kunstje. Een heel mooi kunstje. Iets wat een ander niet kan. Althans, niet zoals jij dat kunt. Niet op jouw niveau. Dit kan van alles zijn: schilderen, fotograferen, koken, schrijven, verkopen, websites bouwen, noem maar op.

 

Jij bent goed in jouw ‘ding’ omdat je: of talent hebt [1%], of je keihard werkt [99%] om dit niveau te bereiken en vast te houden. En daarnaast nog eens nachtenlang met je snufferd in de boeken zit te leren, of voor je beeldscherm zit om een online training te volgen, of regelmatig naar seminars gaat of masterclasses volgt… zodat je je kunstje nog beter weet te verfijnen.

 

'Biedt je je kunstje aan voor eigen risico en rekening? Voilà, je bent in business, je bent #ondernemer' Klik om te Tweeten

 

Omdat jij het zo goed kunt, zijn er mensen die je kunstje weten te waarderen. Ze vragen er naar. Ze vragen naar meer. Ze kopen. Jij levert. Zij happy. Jij happy. Biedt je je kunstje aan voor eigen risico en rekening? Voilà, je bent in business, je bent ondernemer. Tot zover, alles top!

 

Er zijn helaas ook mensen…  Die vragen niet. Die claimen. Eisen. Vinden dat ze recht hebben op wat jij kunt. Willen meeliften met je business. Gebruik maken van je talent. Omdat jij je kunstje gracieus uitvoert [na jaren oefenen, met bloed zweet en tranen…] en het jou ogenschijnlijk weinig moeite kost, hebben deze mensen er ook weinig, of liever geen, geld voor over. Als je ze toelaat, fietsen ze door je planning heen, eisen van alles van je en willen dat jij jouw kunstje levert zoals jij dat niet wilt. Want jij wilt kwaliteit leveren. Zij willen stante pede bedient worden. En als je toegeeft aan hun grillen kom je er achter dat het toch allemaal net anders moest. En… tja, nooit goed [genoeg] is.

 

Beste ondernemer. Dit soort mensen zijn geen klanten, en hier is maar één woord voor, en dat is: nee! Je mag het vriendelijk doen, dat lukt me soms. Je kunt het onvriendelijk doen, ik beken schuld. Maar je hebt de verantwoordelijkheid naar de mensen die wel vragen en klant zijn, om dit soort lieden de deur te wijzen.

 

Neem jezelf in bescherming. Je talent en je business. Scheid het kaf van het koren. Zodat je de klanten kunt helpen die je product of dienst weten te waarderen. De klanten waar je zelf blij mee bent en blij van wordt. Durf nee te zeggen. Anders ben je geen ondernemer, maar een pleaser.

 

Pleasen is een gevaar voor het bestaansrecht van je onderneming, dus riskant voor je business.

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!