Selecteer een pagina

Je hebt een dienst. Aan die dienst hangt een prijskaartje. Je verkoopt je dienst. Helpt je klant. Vooruit, je biedt nog service, aftersales, netwerk uitbreiden, doet aan upselling, elkaar de bal nog eens toespelen. Maar op een zeker moment is het klaar. Afgerond. Simpelweg omdat je klant gegroeid is met jou hulp en nu toe is aan een volgende stap. Je klant trekt verder.

 

'De ROI van onbetaald werk is pure winst!' Klik om te Tweeten

 

Hoe anders is dit met een onbetaalde dienst. Iets of iemand vraagt je hulp. Doet een beroep op je. Dit kan van alles zijn. In het zakelijke een barter. Jouw expertise tegen zijn expertise. Of je wordt lid van een sparringsgroep. Of, iemand biedt jou hulp aan en investeert in jou. Of jij ziet op jouw beurt wat in iemand, wat misschien niemand nog ziet, en neemt deze persoon onder je vleugels. Of je doet als persoon vrijwilligerswerk. Of levert om niet producten aan non-profit organisaties.

 

Een prijskaartje bakent af. Is overzichtelijk. Je bent een keer klaar. Het is zakelijk.

 

Onbetaald bakent niet af. Het is niet overzichtelijk. Je gaat een verplichting aan. Het is persoonlijk.

 

Zelf heb ik een aantal trajecten lopen zonder prijskaartje. Ik breng mijn expertise en geef mijn tijd en energie. Een aantal zijn werkgerelateerde trajecten, andere meer persoonlijk. Ook zijn er mensen die in mij investeren. Waarvan mijn dankbaarheid niet in pecunia is uit te drukken. Dit zijn groeitrajecten. Stuk voor stuk. Je helpt je omgeving. Je omgeving helpt jou. Je gaat een commitment aan. Gooit je ziel en zaligheid in de strijd. De ROI is pure winst.

 

Dus doe je omgeving én jezelf een groot plezier. Doe van tijd tot tijd een onbetaalde klus.

 

Idee nodig? Geef een coole Workshop tijdens Summerschool 2017 aan de meiden van Fier!

 

Veel plezier!

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!