Selecteer een pagina

Als je toch een keer IRL een klant binnen wilt halen, kan een bezoek aan een netwerkborrel nuttig zijn. Veel ondernemers vinden het eng om daar nieuwe contacten te leggen. En daardoor wordt het niet zo snel een succes.

 

'Netwerkborrel: maak vooraf een lijstje met mensen die je wilt spreken' Klik om te Tweeten

 

Ik pleit er altijd voor om alleen netwerkborrels te bezoeken waar je contacten kunt opdoen met potentiële nieuwe klanten. Als je nou voor de netwerkborrel een lijstje samenstelt met mensen en/of bedrijven waarvoor je een product of dienst hebt waarmee je hen heel erg kunt helpen en je neemt je voor om met tenminste één van de mensen van je lijstje een gesprek aan te knopen, dat is je eerste focus. Zodra je dat doel hebt bereikt, is er nog alle tijd om gezellig te babbelen met de vakbroeders of mensen die je lang niet gesproken hebt.

 

Dan is je netwerkborrel én nuttig én heb je een leuke middag of avond.

 

Te veel netwerkborrels aflopen vind ik niet slim. Het gaat om de toegevoegde waarde. Is die er niet? Ga dan niet en blijf lekker thuis. Het heeft geen enkele zin om naar een netwerkborrel te gaan met de instelling ‘wie weet of ik er nog wat aan heb’. Ga eens eerlijk na wat de netwerkborrels die je afgelopen jaar bezocht hebt je direct of indirect aan geld hebben opgeleverd. Valt tegen, hè? Zelf doe ik het daarom niet meer dan een keer of vier per jaar.

 

Mijn tijd is waardevol voor me. De jouwe voor jou ook?

 

Proost!

 

Corien

 

 

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!