Selecteer een pagina

Een probleem van veel collega-ondernemers waar ik als business coach regelmatig mee geconfronteerd word: dat ze het lastig vinden om zichzelf als expert te zien en nog lastiger om zich ook expert te noemen. En ze denken dat dat moet, want ze worden doodgegooid met kreten als “Je moet expert zijn!” en: “Je moet je de expert-status toe-eigenen!”

 

Nou, je moet als ondernemer helemaal niets. En al helemaal niet jezelf ‘expert’ noemen omdat dat hip is. Zo sneu is dat. Waar het om gaat is dat je je werk goed doet en dat de buitenwacht, je klanten, vinden dat jij de expert op jouw vakgebied bént.

 

'Doe je werk goed zodat je klanten vinden dat jij de expert op jouw vakgebied bént' Klik om te Tweeten

 

Dat gedoe over de ‘expert-status’ kan verlammend werken. Doodzonde, want juist enthousiasme en positieve energie zorgen dat je indruk kunt maken met je werk. Als je je nou eens helemaal niet druk zou maken om dat geneuzel over ‘expert zijn’ en de markt dat voor je laat bepalen? Zou je leven dan niet veel prettiger zijn?

 

Aan de basis van dit gedoe staat altijd twijfel en twijfel is niet goed. “Ben ik niet te jong?” “Ben ik niet te oud?” “Ben ik niet te onervaren?” “Ben ik niet te vrouw?” “Ben ik niet te man?” (geintje, die hoor je nou echt nooit!)

 

Realiseer je gewoon dat je wordt ingehuurd omdat jij in de ogen van je klant behulpzaam kunt zijn op een speciaal vakgebied. Omdat jij beter en deskundig(er) bent dan je klant. En dus? Dus bén je dan de expert.

 

Daarbij mag je je een aantal zaken realiseren.

 

Ten eerste: accepteer gewoon dat je niet alles weet. Maar pretendeer dat dan ook niet naar buiten toe. Dat is niet slecht, dat wekt juist vertrouwen.

Ten tweede: je deelt kennis, kunde en ervaring met je klant en die komt van jezelf. Maar die mag ook gerust van een derde afkomstig zijn. Als je maar zo chic bent dat te melden. Eerlijkheid scoort!

Ten derde: realiseer je dat jij er bent om te helpen, dat jij een probleem oplost voor je klant, dat je ontzorgt. Dat mag ook wat kosten, want daar wordt jouw klant beter van.

Ten vierde: als je vrouw bent, is dat geen nadeel. Dan ben je empathischer en creatiever dan mannen. Vraag niet hoe het kan, profiteer er van!

 

En ten slotte: álle goede mensen twijfelen aan zichzelf. Denken dat er ooit iemand komt die ze ‘betrapt’ en keihard roept dat ze er helemaal niets van kunnen (zoek maar eens op Imposter Syndrome). Díe twijfel is helemaal prima. Die betekent namelijk alleen maar dat je het heel goed wilt doen voor je klant. Zodra je die níet meer hebt, dan pas ben je in de gevarenzone.

 

Als je klanten je uiteindelijk ‘de expert’ noemen, hoef je ook niet vals bescheiden te gaan doen. Bedank ze dan netjes voor hun vriendelijke woorden.

 

Succes!

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!