Bezoekers komen niet vanzelf naar je blog of je website. En ze kopen je product ook niet zomaar. Als je zo denkt, dan is je ondernemersavontuur snel ten einde.

 

Maar hoe kom je dan wel aan bezoekers voor je platform, en hoe zet je die om in [potentiële] klanten? Waar het in de kern om gaat is slim, strategisch en royaal zijn. Zelf ben ik altijd bezig om nieuw publiek te informeren over de fascinerende wereld van online ondernemen. Door dat te doen, groeien mijn bezoekersaantallen. En omdat het meeste hiervan online plaatsvindt, is er een constante toevoer van bezoekers naar mijn platform.

 

‘Een goed product verkoopt zichzelf’ hoor je wel eens, maar is dat wel zo? Als mensen die jouw product nodig hebben niet worden geconfronteerd met het bestaan ervan, gaat niemand je product kopen en dan redt je bedrijf het niet. Kortom: marketing is ontzettend belangrijk. Zo belangrijk zelfs, dat ik het de slagader van je bedrijf noem.

 

‘'Een goed product verkoopt zichzelf’ hoor je wel eens, maar is dat wel zo?' Klik om te Tweeten

 

Marketing is niet iets wat je kunt negeren, alsof je product er te goed voor is. Je kunt het ook niet zomaar aan anderen overlaten. Klinkt eng en ingewikkeld, maar dat hoeft het niet te zijn. Het draait uiteindelijk allemaal om effectieve, gepassioneerde communicatie. Door moderne marketingtechnieken toe te passen, komen bezoekers terecht op je mailinglijst. En dán is de kans dat je product wordt verkocht, ineens een stuk groter. Maar dat red je niet zonder marketing in te zetten.

 

En hoe laat je die mailinglijst groeien met behulp van marketing? Ik geef je een simpele maar essentiële tip die je direct kunt toepassen: creëer een digitaal product of weggever, en bied die aan in ruil voor een e-mailadres. Je geeft mensen een stukje van je kennis en je expertise, en je krijgt er een stukje netwerk voor terug. Dit zorgt ervoor dat je de volgende keer ook betaalde producten makkelijker verkoopt, omdat mensen je al beter kennen en zien dat jij weet waar je het over hebt.

 

Sterke marketingtechnieken zijn dus nodig om je mailinglijst te laten groeien en daarmee het aantal potentiële kopers van je product.

 

Wat ga jij inzetten om je mailinglijst te laten groeien?

 

Corien

Doe mee met meer dan 25.000 moderne kennisondernemers. Schrijf je in en mis geen enkele update meer. Je ontvangt automatisch het laatste nieuws als eerste in je inbox.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This