Selecteer een pagina

Het is een bekende kreet van marketinggoeroe Philip Kotler: “Alles voor iedereen, is niets voor niemand.” En de beste man heeft zo ontzettend gelijk!

 

Je moet als online ondernemer duidelijke keuzes maken. Over wie je doelgroep is. Waar je die doelgroep mee helpt. Over wat je aanbiedt.

 

Als je een restaurant hebt en je biedt 60 hoofdgerechten, dan kunnen die nooit alle 60 goed zijn. Daarom: maak keuzes. Want bij jou komt de liefhebber van een goede biefstuk niet… En bij jou komt de liefhebber van verse vis niet…

 

Als je niet kiest, word je zelf door je potentiële klanten niet gekozen. Wat voor een restauranteigenaar geldt, geldt evengoed voor een online ondernemer die diensten aanbiedt.

 

Mijn doelgroep staat vast. Het zijn zelfstandige professionals die meer geld willen verdienen, die meer tijd willen overhouden en die willen groeien. Een zzp’er die op basis van uurtje/factuurtje geld wil verdienen? Niet mijn doelgroep. Een ondernemer met tien personeelsleden? Niet mijn doelgroep. Hoe specifieker je je doelgroep omschrijft, des te beter is het.

 

Ik weet precies wie wel tot mijn doelgroep behoren. En ook waarbij ik ze kan helpen. Hun probleem is namelijk vaak dat ze zichzelf en hun product niet goed kunnen vermarkten en verkopen. Ik help ze hun product of dienst heel strak te definiëren, zodat hun potentiële klanten precies weten wat er bij ze te koop is. Ik help ze bij het in contact komen met die potentiële klant en hoe de deal te sluiten.

 

Het punt is: je wilt gevonden worden in Google. Iedereen begint tegenwoordig te zoeken met een smartphone. Als jij de oplossing bent waar je klant naar zoekt, word je gevonden. Maar dan dien je de oplossing heel specifiek te beschrijven. Als je dat niet doet, als je niet gedetailleerd genoeg bent, dan word je niet gevonden. Dus ben je social media expert? Veel te vaag. Dat noemt iedereen zichzelf tegenwoordig… Of coach…

 

'Het gekke is, ondernemers zien specifiek zijn als risico en denken dat ze dan kansen missen' Klik om te Tweeten

 

Het gekke is dat veel online ondernemers specifiek zijn als een risico zien. Ze denken dat ze dan kansen missen. Maar dat is helemaal niet zo. De klant die ze denken mis te lopen, was sowieso naar een ander gegaan. Naar iemand die wel duidelijk een specialiteit heeft durven kiezen…

 

Succes met je keuzes!

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!