Selecteer een pagina

Mij valt op dat veel online business coaches zich profileren met het ouderwetse, op Amerikaanse leest geschoeide, succesverhaal. Zo van: “Kijk mij nu eens! Vroeger heb ik heel veel armoede meegemaakt, wist ik niet hoe ik aan klanten moest komen en had ik geen idee of ik aan het einde van de maand mijn rekeningen kon betalen. En nu? Nu zet ik tonnen om en word ik rijk!”

 

Ik heb daar moeite mee. Alsof je arm geweest moet zijn om daarna pas succesvol een online onderneming te runnen. Ik heb voor ik overstapte op zakendoen via internet vijftien jaar netjes klanten binnen kunnen halen in mijn bedrijf, mijn producten en diensten kunnen verkopen en ik had een prima leven.

 

'Dankzij het internet onderneemt het zo veel makkelijker' Klik om te Tweeten

 

Het punt met online ondernemen is alleen: het kan dankzij internet allemaal zo veel makkelijker. Je zet de techniek voor je aan het werk en als je dat slim doet, wordt het veel minder arbeidsintensief dan ‘ouderwets’ ondernemen. Het gaat om slimmer werken, niks meer en niks minder.

 

Ik vind het ook een beetje denigrerend richting de zelfstandig professionals die ik help bij hun online ondernemerschap. Dat zijn helemaal geen losers die huilend op de bank zitten omdat ze geen geld verdienen. Nee, die verdienen al geld, maar die willen het misschien ook gewoon wat handiger, slimmer en minder tijdrovend doen. Dat zijn namelijk geen kansloze zzp’ers, maar dat zijn al ondernemers, in de ware zin van het woord. En die willen gewoon vérder. Die hebben dus ook een heel andere mindset dan zo’n coach die dat American Dream-verhaal vertelt.

 

Ik kan het je nog sterker vertellen: volgens mij is het vaak gewoon een verkooppraatje.

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!