Selecteer een pagina

Als je als online ondernemer bezig bent, lijd je in zekere zin aan een kokervisie. Je zit dan te dicht op je eigen materie en ziet niet wat een ervaren buitenstaander ziet. De persoon die als klankbord dient, heeft juist wel die helikopterblik. Schakel je regelmatig zo iemand in, dan kun je versneld verder met je eigen bedrijf.

 

'Huur een klankbord in, die daar staat waar jij over een aantal jaren wilt staan' Klik om te Tweeten

 

De vraag is natuurlijk: hoe vind je een goed klankbord? Ik zeg weleens gekscherend dat in ons land de afgelopen jaren 70.000 nieuwe zelfstandigen zich ‘coach’ zijn gaan noemen. Onervaren hoeft niet per se slecht te zijn, maar hoe scheid je het kaf van het koren? Dat is niet eens zo ingewikkeld. Ik geloof dat je het best iemand kunt inhuren als klankbord die daar staat waar jij over een aantal jaren wilt staan. En een voorbeeld voor je is, waaraan je je wilt optrekken. Je zou eigenlijk met die persoon willen ruilen, op het gebied waarover het gaat. Daar kom je alleen achter door je te verdiepen in de betreffende coach.

 

Andersom ga je als je als klankbord fungeert ook kijken of jij wel de juiste persoon bent voor een online ondernemer. Er dient simpelweg een klik te zijn en de ambities en doelstellingen van de potentiële klant dienen bij de jouwe passen. Zelf stuur ik mensen die zich bij me melden een lijst met meer dan twintig vragen, die soms best ver gaan. Zo wil ik niet alleen weten of ze kinderen hebben, maar ook in wat voor auto ze rijden. Iemand die geen kinderen heeft, benadert zijn werk heel anders dan iemand die wel kinderen heeft. En tussen Audi- en Volvo-rijders zit écht een wereld van verschil.

 

Mensen met wie ik het beste klik zijn online ondernemers die willen leren hoe ze beter digitaal kunnen functioneren. Hoe ze internet voor zich aan het werk kunnen zetten. En daarnaast mensen die zitten met de hamvraag voor alle ondernemers: hoe kom ik aan klanten en omzet? Als iemand heel andere dingen van me wil, dan neem ik ‘m meestal niet aan als klant. Want dan kan ik niet de kwaliteit leveren die ik wil leveren.

 

Als je zelf met vragen op die gebieden zit: kijk eens naar deze pagina van samen online business creëren.

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!