Selecteer een pagina

Het is al lang niet meer zo dat je je bedrijf inschreef bij de Kamer van Koophandel, visitekaartjes liet drukken en dat de klanten dan vanzelf op je af komen. Belangrijk is dat je als ondernemer, zeker als je met online ondernemen start, heel helder voor ogen hebt waar je geld mee gaat verdienen, hoe veel en hoe.

 

Ik zeg altijd dat je je ‘businessplan’ op één A4-tje kunt opschrijven. Zolang je het niet helder hebt opgeschreven, blijft het een droombeeld, een fantasie. Als het eenmaal op papier staat, desnoods alleen voor jezelf, kun je het tot realiteit maken.

 

Belangrijk is dat je van tevoren bepaalt hoe je je diensten en producten aan de man gaat brengen.

 

Wat is je doelgroep? Wie zijn je concurrenten? Welke behoefte is er in de markt? Hoe wil je je doelgroep gaan bedienen? Een op een-coaching? Een programma? Een abonnement? Als je dat niet zelf bepaalt, ga je wachten tot er iemand op je afkomt en bepaalt de klant wat je gaat doen. Dat hoort andersom te gaan. Je gaat zelf bepalen wat je wilt doen en hoe je het wilt doen, anders ben je slaaf van je eigen onderneming.

 

'Alles beter dan: we zien wel' Klik om te Tweeten

 

Hoe je vervolgens de goede prijs bepaalt? Eerst door te kijken wat er al in de markt is. Een analyse maken. En dan jezelf en jouw product of dienst positioneren. Wil je de massa bereiken of een selecte groep? Op basis van dat soort overwegingen bepaal je je aanpak én je prijs.

 

En als blijkt dat je moet bijsturen, kun je dingen aanpassen. Maar ook daarbij geldt: jij bepaalt het hoe en wat, want jij bent de ondernemer. Alles beter dan: we zien wel.

 

Helder?

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!