Selecteer een pagina

Er is in de wereld van de online ondernemers helaas veel kaf tussen het koren. Hoe herken je nou of iemand een echte professional is?

 

In eerste instantie kan een amateur best dezelfde indruk wekken als een professional. Hij of zij heeft in India een prachtige site laten maken (niks mis mee, trouwens!)… Hij of zij heeft goede teksten laten schrijven door een kleine kale meneer uit Eesterga… Hij of zij heeft van een online ondernemer uit Friesland geleerd dat je nooit korting mag geven… Hij of zij heeft van een managementgoeroe uit Schin op Geul geleerd dat je nooit te lage prijzen mag vragen omdat je anders niet serieus wordt genomen…

 

En toch blijkt het een prutser!

 

Bij offline bedrijven geeft bijvoorbeeld een bedrijfspand of het briefpapier een indicatie van de professionaliteit van een bedrijf. Maar toch is dat lang niet genoeg. Je wilt ook referenties hebben voor je je geld aan zo’n bedrijf toevertrouwt, want ook zo’n bedrijf kan je ten onrechte gouden bergen beloven. Bij online ondernemers geldt precies hetzelfde. Je gaat alleen nog iets beter zoeken. Kijk op LinkedIn (aanbevelingen!), Twitter en andere social media. Staan er testimonials van klanten op de site?

 

'Een professional is iemand die doorgaat waar een amateur afhaakt' Klik om te Tweeten

 

En uiteindelijk ga je testen. Als je overweegt iemand een opdracht te geven, mag je best een beetje zeuren of tegen die persoon aanduwen. Stel vragen. En de hamvraag is: “Wat betekent dat nou concreet?” Als ie dan breekt, is dat prima, want dan voorkom je dat je met de verkeerde in zee gaat. Als ie niet breekt, is het waarschijnlijk een prof.

 

Een professional is iemand die doorgaat waar een amateur afhaakt. Die levert wat ie beweert te gaan leveren. Die er een garantie op afgeeft. Een amateur praat wel, maar levert niet. Of matig. Of slecht.

 

Daarom wil je niet met een amateur werken. Nooit!

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!