Selecteer een pagina

Een van de grote zegeningen van online zaken doen, is dat je nooit meer gezeur hebt met wanbetalers. Want? Want je klanten betalen je vooraf. Hoe fijn is dat!

 

Ik heb vroeger wel klanten bezocht om mijn geld te krijgen. Dat heeft meer impact dan dat je een herinnering stuurt en nog eens gaat nabellen (en de rekening steevast niet is aangekomen…).

 

Serieus: als je klant bijvoorbeeld een winkel heeft en je gaat op een druk moment die winkel in om je geld te halen, is de betalingsbereidheid er opeens wel. Terecht, want je hebt je product of dienst geleverd, dan is betalen een logisch gevolg. Maar leuk is het niet om iemand zo face to face te confronteren met zijn gedrag als wanbetaler.

 

Daarom is online zaken doen ook zo’n uitkomst.

'Bij online ondernemen gaat éérst het kwartje in de machine' Klik om te Tweeten

 

Als iemand dan iets online bij je koopt, gaat eerst het kwartje in de machine voordat ‘ie gaat lopen. Je hoeft dus echt nóóit meer achter je geld aan!

 

Ik ben er ook een groot voorstander van om klanten niet alleen vooraf, maar ook in één keer te laten betalen. Niemand vindt het namelijk leuk om te betalen; het doet altijd een beetje pijn. Als je het in één keer afhandelt, voelen ze de pijn ook maar één keer.

 

Tenslotte nog een gouden tip: geef een klant die echt niet tevreden is zijn geld terug. Jij bent zo overtuigd van je eigen product of dienst, dat er in zo’n geval sprake is van een mismatch tussen wat je leverde en wat iemand had verwacht. Dan ben je – in uitzonderlijke gevallen uiteraard – ook zo groot om te durven zeggen: “Oké, je krijgt je geld terug.”

 

Want uiteindelijk draait het om tevreden klanten!

 

Have fun!

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!