Selecteer een pagina

Ben je klaar met geleefd worden en toe aan verandering? Stel jezelf dan deze twee vragen. ‘Waar wil ik over vijf jaar staan?’ en ‘Heeft wat ik vandaag gedaan heb, daar een bijdrage aan geleverd?’ Door jezelf die laatste vraag elke dag te stellen zal verandering plaatsvinden. Hoe groot of klein die bijdrage is maakt niet uit. Zolang de bijdrage positief is, is alles is goed. Want elke stap in de juiste richting brengt je dichter bij je doel. Meer is het niet.

 

Maar waarom blijven we ons verschuilen achter stapels werk? Waarom blijven we ‘branden blussen’? Doelloos als een ‘kip zonder kop’ van de ene haast klus naar de volgende spoed klus. Die bovenaan de prio-lijst staat in een ander zijn agenda. Niet onze eigen agenda. Waarom blijven we als een rat in het molentje rondjes lopen…

 

'Een klein stemmetje in ons weet het al lang. Maar vaak durven we niet' Klik om te Tweeten

 

De vraag is niet moeilijk. Het antwoord, als we eerlijk zijn, ook niet. Want een klein stemmetje in ons weet het al lang. Maar vaak durven we niet. We durven geen keuzes te maken. Afscheid te nemen van het vertrouwde. Loslaten van wie we vasthouden. Wat we vasthouden. Stilstaan en stoppen met de waan van de dag.

 

Het moeilijkst wat bij deze verandering hoort is: verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst. Niet reactief je leven laten leven. Je het leven laten ‘overkomen’. Maar pro-actief je eigen koers bepalen. Je eigen route uitstippelen. Je eigen pad bewandelen.

 

Ga luisteren naar dat kleine stemmetje. Heb vertrouwen in jezelf. En stel jezelf de vragen: ‘Wat zijn mijn dromen?’, ‘Hoe ziet mijn ideale wereld er uit?’. Positioneer jezelf in die wereld. Visualiseer in geur en kleur hoe je werkt. Woont. Leeft. Liefhebt. Maak je plan naar die toekomst. Werk je plannen, al is het alleen maar voor jezelf, uit op papier. En werk daar vanaf nu aan. Elke dag een stapje. Al hoe klein. Want verandering gaat gestaag met kleine stapjes en onverwachte sprongen.

 

Maak met jezelf een afspraak. Zet de afspraak in je agenda. Kijk over vijf jaar terug. Kijk waar je vandaan komt. Kijk waar je dan staat.

 

Stop met geleefd worden en neem de verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid voor je eigen toekomst.

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!