Selecteer een pagina

Het lijkt tegenwoordig bijna vloeken in de kerk, maar ik vind dat geld verdienen voor een online ondernemer de hoofdzaak is. Geld is namelijk gewoon het resultaat van een optelsom. Als je aan de eisen van een opdrachtgever tegemoet komt, verdien je daar geld mee. Dat is ondernemen. Een schilder die geen schilderij verkoopt, is voor mij geen schilder, maar een hobbyist. Een onderneming die geen geld verdient, heeft geen bestaansrecht.

 

Veel ondernemers hebben de neiging te goedkoop te werken. Dat wordt vaak veroorzaakt doordat ze zichzelf niet durven te verkopen. Dat is op zich raar. Je klant is in eerste instantie namelijk helemaal niet in de prijs geïnteresseerd. Als jouw product of dienst aan een behoefte voldoet, het je klant gemak bezorgt en je snel levert, dan komt daarna pas de prijs.

 

Mijn doelstelling is online ondernemers zo slim mogelijk geld te laten verdienen. Want geld = vrijheid. Als je mindset is dat je 80 uur wilt werken voor een twee keer modaal inkomen, dan wil ik graag dat je mindset verandert in 40 uur voor een vier keer modaal inkomen.

 

Je hoeft daar ten opzichte van je klanten ook geen schuldgevoel over te hebben. Jij helpt namelijk een andere ondernemer weer verder, waardoor die ook meer gaat verdienen.

 

'Geld verdienen lijkt tegenwoordig bijna vloeken in de kerk' Klik om te Tweeten

 

En vergeet ook nooit dat je verantwoordelijkheid niet oneindig is. Jouw product of dienst is goed, waarna de ondernemer er wel zelf mee aan de slag gaat. Zonder input geen output. Als een schilder je kozijnen heeft geschilderd en je reinigt en onderhoudt ze niet, dan kun het na drie jaar misschien al weer. Als je de boel wel goed onderhoudt, kan die verf misschien wel tien jaar mee. Ligt het dan aan de schilder of aan jou als de boel na drie jaar al afbladdert? Nou, dat geldt ook voor jouw klanten. Jij doet je stinkende best en helpt ze op weg, maar ze dienen wel zelf de boel te onderhouden.

 

Beter nog, van onderhoud kun je een mooi product, abonnement of dienst maken. En deze aanbieden aan jouw klanten. Want jij verkoopt toch ook zeker minstens één keer aan dezelfde klant?!

 

Afgesproken?

 

Corien

 

 

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!