Selecteer een pagina

Sinds ik blog, heb ik steeds meer contact met vakbroeders. Het begint meestal met een mailtje of een Facebook– of Twitter-bericht en soms groeit er een echte band. Ik ben dan altijd bereid mijn kennis met zo’n collega te delen.

 

Het doel van die contacten is overigens nooit: gezelligheid. Het mag er wel bij komen, maar het echte doel is om als online ondernemer te groeien en beter te worden. Het is niet zo dat mijn vakbroeders mij kunnen helpen bij mijn ‘kernkunstje’, maar wel bij alle dingen er omheen.

 

Je geeft nooit je echte ‘geheim van de smid’ weg aan iemand die hetzelfde doet als jij. Maar het is wel goed om uit te vinden hoe iemand in de wedstrijd zit. Vragen als: is iemand bezig met de korte of lange termijn? Dingen die je heel goed kunt uitwisselen zijn de ondersteunende dingen. De een weet veel van tooltjes, de ander heeft een goed programma voor de boekhouding, de derde weet een perfect CRM-systeem, de vierde heeft een briljante aanpak voor lastige klanten, enzovoort.

 

'Als de relatie met je vakbroeder goed is, is het geven én nemen' Klik om te Tweeten

 

Als de relatie met je vakbroeder goed is, is het geven én nemen, waarbij je zelf begint met geven. Je merkt snel genoeg of je met mensen te maken hebt die alleen maar nemen. Van mij mogen ze, maar dan stop ik ze wel in een bakje ‘stumper’ en stop ik ook met delen. Ik ben er voor dat per saldo de balans van geven en nemen ongeveer in orde is.

 

En vergeet ook niet dat de vakbroeders met wie je een goede relatie hebt opgebouwd jou met jouw specifieke kwaliteiten weer kunnen aanbevelen bij hun opdrachtgevers. En jij hen andersom. Je kunt elkaar zo niet alleen met kennis verrijken, maar uiteindelijk ook financieel. Want ook online is handel doen is een kwestie van gunnen. Dus niet bang zijn voor je collega, maar speel elkaar gerust de bal eens toe.

 

En is het noodzakelijk dat je elkaar ‘in het echt’ ontmoet en samen koffie drinkt in een hippe tent in Amsterdam? Welnee! Je bent online ondernemer, weet je nog? Niks mis met mail, een Twitter-DM, een Facebook-bericht of een ouderwets telefoontje!

 

Daag me uit en spar met mij!

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!