Selecteer een pagina

Je zorgt ervoor dat je genoeg werk binnen haalt. Je regelt dat je je geld op tijd krijgt. Je dient uiteraard je rekeningen zelf te betalen. En als je werk om zes uur niet af is, ga je wel ’s avonds (of in het weekend) door. Wie zei dat werken als eigen baas allemaal rozengeur en maneschijn is?

 

Ik niet.

 

Maar wat is het lekker!

 

Dat je je eigen beslissingen kunt nemen en ze niet van bovenaf opgelegd krijgt. De vrijheid om producten of diensten te ontwikkelen die jij op de markt wilt zetten voor de groep klanten die jij graag wilt helpen. De flexibiliteit in je agenda. Om dat soort redenen kies je voor het ondernemerschap. Niet omdat het makkelijker is dan een baan in loondienst, want ondernemerschap is niet makkelijker.

 

Kan iedereen ondernemer zijn? Afhankelijk van wat voor soort persoon je bent. Het helpt als je over een zekere boerenslimheid beschikt. Over doorzettingsvermogen, ook als je geconfronteerd wordt met tegenslagen. Dat je je niet uit het veld laat slaan. En juist stug doorgaan richting het doel dat jij voor ogen hebt. Plus: natuurlijk ambitieus zijn, verder willen.

 

'Flexibiliteit en vrijheid zijn dé redenen om voor jezelf te beginnen' Klik om te Tweeten

 

Het online ondernemerschap voegt er nog een extra dimensie aan toe. Je kunt zakelijk en privé veel beter in elkaar laten overvloeien. Ja, je gaat ’s avonds en in het weekend dingen doen. Alleen: als die anderen tussen negen en zes afgesloten zijn van hun huis en kinderen, kun jij als ondernemer veel flexibeler zijn. Mijn opa was veehandelaar, mijn vader autohandelaar en ik ben niet anders gewend dan die vrijheid.

 

Uiteindelijk is de bedoeling van een online business dat je niet altijd aan het werk bent. De bedoeling is dat je bedrijf, je website, voor jou aan het werk gaat. 24/7, terwijl jij leuke dingen aan het doen bent…

 

Heerlijk toch?

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!