Bijna iedereen die ik help met zijn online bedrijf heeft een bepaalde mate van website-schaamte. Dat begrijp ik wel: ik heb in het begin ook websites gehad waarop ik niet bepaald trots was. Wist je dat het voor je bezoeker slechts 3 seconden nodig heeft voor een eerste indruk van jou en je bedrijf?

 

Als bezoekers niet direct snappen wat jij voor ze kunt doen (kortom: als er verwarring ontstaat), ben je die potentiële klanten gelijk weer kwijt. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je jouw online bedrijf goed voor elkaar hebt. Moet dat per se een enorme investering zijn? Nee hoor!

 

'Je online platform moet de best verkopende medewerker zijn van je hele bedrijf' Klik om te Tweeten

 

Jouw online bedrijf moet 3 dingen doen. Allereerst: connecten. Een online platform moet direct de verbinding aangaan met de bezoeker en deze écht aanspreken. Zorg ervoor dat je bezoeker zich begrepen en welkom voelt, want bij ruis haken ze af.

 

Ten tweede: leads genereren. Richt jouw platform zo in dat je de namen en e-mailadressen van je bezoekers binnenhaalt. Dit is heel belangrijk, omdat de meeste bezoekers niet direct iets kopen. Je moet eerst hun vertrouwen winnen. En hiervoor geldt: als je bezoekers niet effectief probeert om te zetten in je online netwerk, gooi je heel veel geld weg. Heel zonde!

 

En ten slotte: verkopen. Je online platform moet de best verkopende medewerker zijn van je hele bedrijf! Het moet dag en nacht omzet voor je kunnen genereren, en vertrouwen opbouwen met je bezoekers en je publiek. Bijvoorbeeld door een community op te starten en trainingen te verkopen in je shop. En dit kan allemaal plaatsvinden binnen jouw platform! Als je dit realiseert, waar trouwens echt geen hogere wiskunde of heel veel tijd voor nodig is, dan verdient je online bedrijf altijd geld voor jou, 24/7.

 

En even ter geruststelling: je hoeft geen technische know-how te hebben om dit allemaal voor elkaar te krijgen en een succesvol online bedrijf te runnen. Ik schrijf geen codes en heb allesbehalve een technische achtergrond. Ik startte online met slechts een laptop en mijn gezonde verstand.

 

'Je hoeft geen technische know-how te hebben om een succesvol online bedrijf te runnen' Klik om te Tweeten

 

Wil je meer weten over het professionele platform waarmee ik zelf werk? Klik dan door naar deze pagina, dan lees je alles over het Wavemaker Platform.

 

Corien

 

Doe mee met meer dan 25.000 moderne kennisondernemers. Schrijf je in en mis geen enkele update meer. Je ontvangt automatisch het laatste nieuws als eerste in je inbox.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This