Selecteer een pagina

De modeterm op dit moment voor zelfstandige ondernemers: ‘personal branding’. Je bent een merk en dat laat je zien en horen ook! Toch is dat niet waar het écht om gaat…

 

Ja, je bent als zelfstandig ondernemer je eigen merk, dus doe je aan ‘personal branding’. Want mensen willen zaken doen met jou en niet met een anonieme fabriek of robot. Eigenlijk gaat het de klant alleen niet om jou. Het gaat de klant om wat hij aan je hééft.

 

'Het gaat de klant om wat hij aan je hééft' Klik om te Tweeten

 

Niet jij bent het middelpunt van je eigen winkel. Zelfs niet je product of je dienst. Wel: op welke manier je product, je dienst en jij je klant kunnen helpen bij het oplossen van zijn ‘probleem’. Dáár zijn je klanten namelijk echt in geïnteresseerd: zichzelf. En gelijk hebben ze!

 

Dat betekent niet dat je níet aan ‘personal branding’ doet. Klanten willen namelijk ook weten of jullie bij elkaar passen. Maak van jezelf geen filmster of een popidool, want dat ben je niet. Alleen: wees niet kleurloos. Je gebruikt ‘personal branding’ om aan te tonen dat er een match is tussen jou en je klant.

 

De verboden top 3 op je site:
1. Vakantiefoto’s. Tenzij je een eco-resort runt.
2. Familiefoto’s. Tenzij je familiefotograaf bent.
3. Geen foto’s. Geloof het of niet: je klanten willen je ook online al in de ogen kunnen kijken.

 

Nog erger is trouwens: slechte foto’s. Een professionele ondernemer laat professionele foto’s maken. Geen discussie!

 

Helder?

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This