Als ondernemer wil je natuurlijk een succesvol, winstgevend bedrijf. Dat is alleen haalbaar als je producten creëert die mensen ook echt daadwerkelijk gaan kopen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

 

Ik zal je een geheim vertellen. In slechts een paar weken heb ik een complete training bedacht, gemaakt en verkocht. Wat je hiervoor moet doen is heel simpel: luister naar je publiek en vraag je lezers wat ze willen. Vraag ze wat hun worstelingen zijn, bijvoorbeeld via een enquête. Je krijgt dan een goed beeld van waar je doelgroep behoefte aan heeft.

 

Dan de volgende stap: het maken van je digitale product, e-course of online programma. Ook dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een voorbeeld: je hebt een offline training voor een groep van 15 mensen. Je huurt een cameraman in. Die neemt het netjes op, monteert het, en zo heb jij van die training een online masterclass gemaakt. Waarmee je in één keer veel meer mensen bereikt, meer impact maakt en meer omzet genereert.

Deze strategie is herhaalbaar. Ik heb het zelf meerdere keren gedaan en blijf dit systeem ook gebruiken bij het maken van nieuwe producten. Het is het resultaat van jarenlang testen, nieuwe dingen uitproberen, experimenteren en doen.

 

Overweeg een pre-launch

'Nog geen digitaal product gemaakt, maar al wel een idee? Ook dan kun je al starten met de verkoop!' Klik om te Tweeten Dat klinkt gek, maar het werkt heel eenvoudig.

 

Maak een nieuwe verkooppagina op je platform [een pagina met details over je product, het tarief en de bekende ‘koop nu’ knop]. Laat je bloglezers en iedereen op je mailinglijst vervolgens weten dat die pagina live staat, en wees daar niet te bescheiden in! Laat het gerust een paar keer weten: de kracht zit in de herhaling.

 

Pas nadat je je product verkocht hebt, ga je het daadwerkelijk maken. Op deze manier kun je je training voorfinancieren. Bovendien gebruik je je tijd effectief, omdat je zeker weet dat je klanten hebt, en je het niet voor niks hebt gemaakt.

 

Dan komt de lancering! Dit kan zijn met social media campagnes, of met je mailinglijst, met behulp van een webinar, of een combinatie. Het lanceren kan voor een compleet nieuw product zijn, maar ook voor een bestaand product dat weer opnieuw beschikbaar is.

 

Zoals ik al zei, deze strategie en dit stappenplan zijn herhaalbaar. Voor je het weet ben je toe aan het maken van je volgende digitale product!

 

 

Corien

 

Doe mee met meer dan 25.000 moderne kennisondernemers. Schrijf je in en mis geen enkele update meer. Je ontvangt automatisch het laatste nieuws als eerste in je inbox.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This