Je platform staat live en je hebt strategische inschrijfformulieren geplaatst die bezoekers moeten veranderen in jouw online netwerk. Ben je nu klaar? Helaas niet. Nu heb je de belangrijke taak om te bepalen hoe je een connectie gaat maken met je doelgroep, en hoe je met je bezoekers communiceert.

 

De content die je biedt is natuurlijk belangrijk, maar het gaat uiteindelijk om de connectie die je daarmee maakt. Daardoor win je het vertrouwen. Want win je vertrouwen als bedrijf, dan zijn bezoekers loyaler: niet alleen met hun emoties, maar ook met hun portemonnee.

 

Het internet is zeer geschikt voor ondernemers als jij en ik. Wij zijn tenslotte geboren connectors, en we helpen graag door kennis en inspiratie te verspreiden. In het verleden doen lag de focus bij zakendoen vooral op winst en omzet, maar in 2018 is het onze passie die voor omzet zorgt! Vooral als het gaat om online ondernemen.

 

Maar dat connecten met je doelgroep, hoe pak je dat aan? Er zijn ontzettend veel manieren waarop je kunt communiceren met je bezoekers en [potentiële] klanten. Een wekelijkse mail sturen, blogberichten, podcasts, video’s, social media berichten, noem maar op. Welke middelen je kiest is aan jou, maar het belangrijkst is: wees consistent [en consequent] in je communicatie. Dat is namelijk waar het misgaat bij veel andere ondernemers.

 

Mijn eigen voorbeeld: iedere dinsdagmorgen gaat er een blog live, en krijgt mijn online netwerk een mail om ze daarvan op de hoogte te stellen. De leden van mijn community weten dus: iedere dinsdagochtend om 07:00 uur krijgen ze een mail van mij. Het is leuk als je dagelijks van alles te melden hebt, maar dat is zeker geen must. Eens per twee weken kan ook, of zelfs 1 keer per maand. Geen enkel probleem, als je maar consistent blijft. Opschroeven kan altijd nog!

 

'De leden van mijn community weten: iedere dinsdagochtend om 07:00 uur krijgen ze een mail van mij' Klik om te Tweeten

 

Natuurlijk heeft het maken van een connectie wat tijd nodig. Verwacht niet gelijk wonderen, zeker niet als je een nieuw [social media] kanaal probeert. Geef het wat tijd en probeer enkele dingen uit, maar stel ook een deadline voor jezelf: als een kanaal voor jou duidelijk niet werkt, na verschillende dingen te hebben geprobeerd, is het dan de tijd en de moeite [en misschien ook het geld] wel waard?

 

Laat je niet overweldigen door alle mogelijke opties, maar kies de middelen en kanalen die bij jou passen, en ga daar consequent mee aan de slag.

 

Corien

Doe mee met meer dan 25.000 moderne kennisondernemers. Schrijf je in en mis geen enkele update meer. Je ontvangt automatisch het laatste nieuws als eerste in je inbox.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This