Comfortzone issues… Iedereen heeft ze. En ieder mens dat groei en ontwikkeling meemaakt worstelt ermee.

Mijn comfortzone is duidelijk áchter de camera en niet ervoor. Is het nodig of noodzakelijk om als online ondernemer voor de camera te staan? Noodzakelijk? Deels. Beter? Absoluut. Waarom? Laten we eerst een stapje terug gaan.

Een stapje terug naar het waarom. Waarom zijn we met z’n allen online? En waarom komen we de ene keer bij het platform van Jantje uit en de volgende keer bij Pietje? Volgens de whizzkids die het sprookje van SEO verkondigen zorgen de keywords in je content voor bezoekers naar je site. Tuurlijk.

Gelukkig is de wereld niet plat en is dit niet waarom jij en ik online zijn. En waarom we bij Jantje of Pietje uitkomen. Wij zijn namelijk online voor de connectie. Om de verbinding met gelijkgestemden aan te gaan. Wij zoeken naar een oplossing voor een issue dat we hebben, en die oplossing zoeken we het liefst bij iemand die datzelfde probleem heeft gehad. Die in hetzelfde schuitje heeft gezeten als wij. En die daar onderhand een oplossing voor heeft bedacht. Om vervolgens die oplossing met andere mensen te delen, en met die oplossing zijn doelgroep te helpen. Die verbinding, dat zoeken en vinden, die connectie, dat komt tot stand door bijvoorbeeld onze blogs, onze posts op social media en de Instagram stories die we delen.

'We zijn online voor de connectie' Klik om te Tweeten

Dan weer terug naar die camera. Ervoor staan. Is dat dan een must? Hmm, weet je. Om een connectie met iemand aan te gaan is het nodig om iemand te leren kennen. Vervolgens aardig te vinden. En tenslotte te vertrouwen. Als je foto’s en video’s bij je blogs en vlogs gebruikt, helpt dat het proces van connecten. Ingewikkelder is het niet.

Heel lang heb ik het bij bloggen en fotografie gehouden. Als persoon ben ik introvert en enorm op mijn privacy gesteld. Maar, die foto’s voor je platform, daar kun je in ieder geval niet omheen. Dus heb ik in mijn netwerk gekeken wie de allerbeste fotograaf is, en zo kwam ik bij Henk Bleeker terecht. Henk is een absolute geweldenaar en zijn materiaal is kunst. Werken met Henk was dan ook een prachtige ervaring. Ik weet nog dat ik bij Henk was voor de kennismaking en het bespreken wat voor materiaal we zouden schieten, en dat Henk zei: ‘die camera, dat is best wel een dingetje bij jou’. Kijk, dat vind ik het fijne van samenwerken met een professional, die weet met wat voor persoon ‘ie te maken heeft, zorgt voor de juiste omstandigheden en daardoor zorgt voor het allerbeste resultaat.

'life happens outside the comfort zone' Klik om te Tweeten

En toen die video. Voor mijn online training, de Business Rebel Bootcamp, die zéér binnenkort live gaat, wilde ik video’s inzetten. Doodeng. Maar, zoals het spreekwoord gaat, life happens outside the comfort zone. Ik vond de tijd rijp om nu ook dit varkentje voor eens en voor altijd te wassen. Mijn methode was ook nu weer, kijken wie de go-to-person is voor dit werk, maak een afspraak, zet een deadline, en gaan. Vandaar dat ik bij Eva Brouwer terechtkwam. Ik heb met Eva al een aantal jaren contact en ik heb enorme bewondering voor het prachtige werk dat ze doet. Samen met Eva en haar team hebben we onderhand twee volle dagen video’s opgenomen en ook Eva is een absolute geweldenaar!

Tijdens het naborrelen tussen dag 1 en dag 2 zaten we te sparren, en wilde plannen te bedenken. Behalve het verschil in camerabeleving, als in aantrekkingskracht vs schuwheid, hebben we ook veel overeenkomsten. Eva’s missie is vrouwelijke ondernemers leren presenteren en zichzelf zichtbaar maken. Mijn missie met mijn persoonlijke platform en ook met het Wavemaker Platform [waar onderhand ook Eva’s business op draait] is ondernemers helpen met ondernemersvrijheid. We kwamen samen tot het inzicht dat er nog zo ontzettend veel potentieel wel aanwezig is in de markt, maar niet zichtbaar. Niet eens vindbaar. Nog verscholen achter de camera, zonder professioneel platform en waarbij het onmogelijk is voor ons als doelgroep om er de connectie mee aan te gaan.

Zo hebben we een uniek en prachtig pakket bedacht waarbij Eva en ik onze krachten bundelen om samen zelfstandig professionals nóg beter te helpen op hun ondernemersreis. Helpen met zichtbaar zijn, leren presenteren [ook online trainingen maken ís presenteren] en ondersteunen met alle technische rompslomp dat online ondernemen met zich meebrengt. In een heuse Pak Je Podium TV – zie video hieronder – doen we exact uit de doeken wat voor prachtig pakket dat geworden is…

En wat dat ‘comfortzone spreekwoord’ betreft. Dat klopt als een bus!

pak je podium tv

Hoe belangrijk is het om jezelf te presenteren voor je online marketing?

Tijdens de 2-daagse video shoot heeft Eva mij gestrikt voor een heuse Pak Je Podium TV! In deze korte video geef ik antwoord op Eva haar vraag ‘Hoe belangrijk is het om jezelf te presenteren voor je online marketing’. Plus een korte uitleg waarom we eigenlijk online zijn en extra tips hoe je tijd kunt besparen.

Aan het einde van de video doet Eva een prachtige aanbieding. Dus ben jij toe aan presenteren online? Blijf dan absoluut kijken tot het einde.

Veel plezier!

Ga voor alle ins en outs naar wavemakerplatform.com/evabrouwer

Doe mee met meer dan 25.000 moderne kennisondernemers. Schrijf je in en mis geen enkele update meer. Je ontvangt automatisch het laatste nieuws als eerste in je inbox.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This