Selecteer een pagina

Aan een e-mailadres op zich heb je nog helemaal niets. De kunst is om een relatie met je potentiële klant op te bouwen.

 

Begin met het sturen van een bedankje als iemand zich heeft ingeschreven voor je nieuwsbrief. ‘Fijn dat je geïnteresseerd bent.’ Of plak er meteen een vraag aan vast. ‘Wat kan ik voor je betekenen? Waar kan ik je mee helpen? Hoe lang ben je al ondernemer? Heb je een website?’

 

'Zorg dat de relatie warm wordt' Klik om te Tweeten

Door vragen te stellen toon je aan geïnteresseerd te zijn in je doelgroep. Dat is belangrijk, je klant is immers je bestaansrecht. En die bedien je het beste als je weet wat ie nodig heeft. Hoe kom je daar achter? Door er naar te vragen! En wat is de snelste manier om iemand iets te vragen? Via de e-mail!

 

Dat je een relatie moet opbouwen, snapt een kind. Dat is bij offline ondernemen ook zo. Verschil is alleen dat bij online bekend is wat er nodig is om tot zaken te komen.

 

Wat blijkt? Iemand heeft zeven tot twaalf contactmomenten nodig om tot koop over te gaan. Dus als je consults verkoopt en je probeert dat bij je tweede contact al, dan is de relatie nog veel te ‘koud’. Pas als je zeven tot twaalf keer contact hebt gehad, hecht iemand voldoende waarde aan jouw expertise om iets bij je te kopen.

 

Met die wetenschap is dus duidelijk wat je te doen staat: zorg dat de relatie warm wordt.

 

En neem daar wel je tijd voor.

 

Corien

 

Dit artikel is onderdeel van de serie e-maillijst bouwen.

Alles over e-maillijst bouwen …zodat je er geld mee verdient!

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!