Selecteer een pagina

Hoe irritant is het als er iedere dag iemand op je deurbel staat te drukken, je iedere dag de deur opent en die persoon voor de deur je iedere dag een nieuwe stofzuiger wil verkopen, terwijl de jouwe nog prima is? Heel irritant! Nou, zo is het met spam in de mailbox ook.

 

Als iemand jou zijn e-mailadres geeft, is dat bijzonder. Ga er dan ook zorgvuldig mee om.

 

'Van al je mail dient 95 procent informatief te zijn' Klik om te Tweeten

 
Sowieso niet vaker een nieuwsbrief (of andere mail) sturen dan je bij aanmelding hebt beloofd. Is dat maximaal eens per week? Dan niet vaker dan eens per week iets sturen. Je kunt trouwens beter beginnen met minder mail en groeien naar meer, dan andersom. Misschien is eens per vier weken wel gewoon genoeg, in het begin?

 

Zorg dat je nuttige informatie stuurt. Het klinkt logisch; en het is bewezen. Van al je mail dient 95 procent informatief zijn. Als dat zo is, mag je er best af en toe een aanbieding tussendoor gooien. Je merkt vanzelf aan je e-mail lijst of je goed bezig bent.

 

Zie je dat mensen afhaken, bedenk dan niet alleen of je te veel stuurde. Kijk ook of je niet te saai was geworden. Want ook ‘saai’ is een doodzonde en wordt door de ontvangers al snel gezien als spam.

 

Idealiter stuur je jouw doelgroep informatie en aanbiedingen waarop jouw doelgroep zit te wachten. Dus: géén branchevreemde activiteiten. En heb ook niet een te breed aanbod. Kies duidelijk wat je wilt leveren en aan wie – alleen dan zal je e-maillijst een hoge kwaliteit hebben. Want dan scheid je het kaf vanzelf van het koren.

 

Tip: schrijf je nieuwsbrieven in spreektaal, losjes en luchtig. Het gaat om waardevolle informatie, niet om een commerciële aanbieding. Van mens tot mens, dat vindt iedereen het prettigste.

 

Corien

Dit artikel is onderdeel van de serie e-maillijst bouwen.

Alles over…  e-maillijst bouwen …zodat je er geld mee verdient!

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This