Selecteer een pagina

Met de opkomst van social media als Twitter en Facebook leek de rol van e-mail uitgespeeld. Niets is, voor ondernemers, minder waar. Een goede e-mail lijst is namelijk de basis van je bedrijf.

 

Als je een goede e-mail lijst hebt, bezit je zeer waardevolle informatie: de e-mail adressen van jouw potentiële klanten. Je kunt die mensen schrijven wanneer je wilt. En wat je wilt.

 

'Een goede e-mail lijst is de basis van je online bedrijf' Klik om te Tweeten

 
Er is één restrictie: wat je ze schrijft is informatief. Als je alleen je commerciële boodschap pusht, of saai bent, dan haken ze af. Als je nuttige informatie cadeau doet aan de mensen op je e-mail lijst, dan bouw je een relatie op. Pas als je een relatie hebt opgebouwd, kun je iets gaan verkopen. Want alles draait om relaties opbouwen.

 

De informatie die je geeft in ruil voor een e-mailadres is eigenlijk een cadeautje. De ander heeft er iets aan, ziet dat jij een expert bent op jouw vakgebied. En er hangt niet direct een prijskaartje aan. Pas als mensen meer willen, kunnen ze iets bij je kopen.

 

Waarom nieuwsbrieven naar een e-mail lijst sturen beter is dan posten op Facebook of Twitter? Ten eerste omdat je e-mail lijst van jou is. Ten tweede omdat je met e-mail beter een dialoog kunt aangaan. Je kunt via je nieuwsbrief ook vragen stellen. Of een enquête sturen. Daarnaast weet je bij een mail zeker dat de ontvanger je bericht binnen krijgt. Bij Facebook of Twitter is het maar net geluk hebben dat ze je post zien.

 

Tip: als je start met nieuwsbrief maken, gebruik dan bijvoorbeeld de dienst van <a href="http://” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer”>Mailchimp. Dat is gratis, met handige instructiefilms op YouTube. En nog iets: nieuwsbrieven van grote bedrijven zien er vaak gelikt uit. Ik zeg: hou het juist simpel. Iedereen wil tenslotte het liefst een persoonlijk briefje, in plaats van een ‘gelikte folder’.

 

Corien

Dit artikel is onderdeel van de serie e-maillijst bouwen.

Alles over… e-maillijst bouwen …zodat je er geld mee verdient!

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!