Selecteer een pagina

Facebook? Twitter? Nee, e-mail! Als je een website hebt waarmee je producten of diensten wilt verkopen, richt je dan niet op social media, maar op het opbouwen van een e-maillijst. Want wie online geld wil verdienen, maakt van het opbouwen van een goede e-maillijst prioriteit nummer 1.

 

'Er wordt meer gekocht en meer besteed naar aanleiding van e-mail' Klik om te Tweeten

 

E-mail is namelijk vele malen effectiever voor het binnenhalen van klanten dan dat social media dat zijn. Je haalt met e-mail liefst 40 keer zoveel klanten binnen als met Facebook en Twitter samen!

 

In Nederland verliep 70 procent van de online bestedingen naar aanleiding van een commerciële boodschap de afgelopen twaalf maanden via e-mail. En 30 procent via ál die overige kanalen samen (Facebook, Twitter, LinkedIn, WhatsApp, enz.).

 

Er wordt meer gekocht naar aanleiding van e-mail, maar er wordt gemiddeld ook nog eens 17 procent meer besteed.

 

Had je dat verwacht? Of ben jij ook iemand die de afgelopen jaren overal hoorde dat e-maillijsten uit zijn en dat social media helemaal de bom zijn? Nou, niet dus!

 

De verklaring is zo logisch dat je niet snapt dat ie nodig is.

 

We krijgen per week gemiddeld 94 e-mails en zien vele honderden, zo niet duizenden, Facebook- en Twitter-berichten voorbij komen. Zie je die ook allemaal? Nee, alleen als je toevallig net kijkt op het moment dat ze voorbij komen. Want daarna zijn ze weg. De gemiddelde levensduur van een Facebook-bericht: drie uur. Van een tweet: twee uur. Terwijl je e-mail keurig in jóuw mailbox komt en blijft zitten.

 

Er is bij e-mail eigenlijk maar één maar: of dat wat je mailt naar je ontvangers wel relevant is. Is je mail dat niet, dat verlies je de aandacht en veroorzaak je zelfs irritatie.

 

Maar sowieso, bouw eerst je eigen e-maillijst op. Start daar liever vandaag dan morgen mee. Begin met het aanbieden van inschrijfmogelijkheden op je website. Waar op je website je absoluut een inschrijfformulier kunt plaatsen? Minimaal boven aan je pagina, onderop je pagina, onderaan je artikel en in je sidebar. Vergeet de meest bezochte pagina, de ‘over-pagina’ niet. Plus: een pop-up!

 

En nu we toch bezig zijn… Sta jij al op mijn e-maillijst? Het is namelijk wel mijn prioriteit nummer 1! Schrijf je nu in! Je ontvangt dan regelmatig mijn blogs met updates over hoe je bedrijf je meer geld en tijd oplevert met online ondernemen. Plus speciale aanbiedingen die ik alleen deel met mijn e-maillijst.

 

Succes!

 

Corien

 

Dit artikel is onderdeel van de serie e-maillijst bouwen.

Alles over… e-maillijst bouwen …zodat je er geld mee verdient!

bron – McKinsey iConsumer Survey, eMarker E-mailmarketing Benchmark, Blinker Nationaal E-Mailonderzoek, e-Village E-mail Benchmark

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This