Selecteer een pagina

Weet je nog, de ouderwetse slager? Vijf, maximaal zes dagen in de week was ie een uurtje of acht per dag open. En de ruim honderd uur van de week niet. En wat dacht je van het ouderweste opleidingsinstituut? Je vulde een bon in uit de televisiegids, knipte die uit, deed ‘m in een envelop, ging er mee naar de postbus en een paar dagen later viel er een dikke envelop met informatie op je deurmat.

 

Het lijkt zo lang geleden.

 

Nu willen je klanten helemaal niet meer wachten. Ze willen à la minute geholpen worden. Letterlijk: on demand.

 

Wat een zegen is het dan om een online ‘winkel’ te hebben. Als je jezelf hebt gekloond naar een online onderneming, ben je 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar voor je klanten. Als iemand nú kennis van je wil ontvangen, dan kan dat via je blog, via het een online training, of door rechtstreeks een pdf bij je te downloaden uit je digitale bibliotheek. Men vraagt, jij levert.

 

'Je aanwezigheid is bij online ondernemen niet meer nodig om on demand te leveren' Klik om te Tweeten

 

En het mooie is: jij kunt op hetzelfde moment aan de rand van een zwembad liggen (of voor mijn part: cupcakes bakken met je kinderen). Je eigen aanwezigheid is bij online ondernemen niet eens meer nodig om toch on demand te kunnen leveren. Dat is toch prachtig? Sterker: je móet wel. Want wie niet in staat is om on demand een product of dienst te leveren, die mist de boot. De klant eist gewoon van je dat je dat doet.

 

Mis die boot niet!

 

Is het dan ook noodzaak zelf altijd voor alles en iedereen bereikbaar te zijn? Nee hoor. Juist niet. Als je maar duidelijk aangeeft op je site hoe en wanneer men jou kan bereiken. Zelf hanteer ik ‘ouderwetse’ kantoortijden. Uit bescherming voor mijn privé leven. Want daar is het ons om te doen toch? Werk naar online en meer tijd voor jezelf offline… Mijn stelregel is: terugmailen zeker doen, dat is een vorm van service en daarvoor geldt: als je het binnen 48 uur doet, is het keurig.

 

Maar je echte producten en diensten, zijn gewoon meteen beschikbaar. Daarover wat mij betreft geen discussie.

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!