Selecteer een pagina

Als het gaat om een zo comfortabel mogelijk leven, waarbij je én voldoende vrije tijd én voldoende inkomsten hebt, dan zou het mooi zijn als je jezelf kunt klonen. Het allergrootste voordeel van online ondernemen is dat dat precies is wat je kunt doen: jezelf klonen. Niet letterlijk natuurlijk, maar wel figuurlijk.

 

Stel dat je als expert van het geven van trainingen je business hebt gemaakt. Dan is de minst effectieve manier vanuit de online ondernemer: één-op-één. Je spreekt af met een klant, je brengt een dagdeel met elkaar door en je stuurt een rekening. Niets mis mee, maar als je jezelf zou kunnen klonen, zou je met min of meer dezelfde inspanning veel meer geld kunnen verdienen én veel mee mensen kunnen helpen.

 

Je kunt bijvoorbeeld voor een zaal van honderd mensen gaan staan. Als die allemaal de helft zouden betalen van die individuele klant, ga je in dezelfde tijd vijftig keer meer verdienen.

 

'Online bereik je bij wijze van spreken een miljoen potentiële klanten' Klik om te Tweeten

 

Nóg effectiever: online trainingen! Je neemt je verhaal één keer op en online bereik je bij wijze van spreken een miljoen potentiële klanten. Stel dat jouw training door duizend klanten wordt gekocht, dan snap je welke potentie dit heeft. En vergeet niet: niet alleen voor jou is dit een prettige methode, maar ook voor je klanten. Die hoeven niet meer op een bepaald tijdstip ergens heen, maar kunnen je training volgen waar en wanneer het hen uitkomt.

 

En dan alleen nog maar online trainingen geven? Dat hoeft helemaal niet. Het is bijvoorbeeld heel gebruikelijk om een basistraining online te verkopen en daarnaast een pakket met ook persoonlijk contact tussen de klant en jou.

 

Natuurlijk kost het wel iets om een online training te ontwikkelen. Sowieso tijd. Maar die tijd investeer je ook als je één klant gaat helpen. De meerkosten zitten in een video. Die kun je maken met jezelf in beeld (schoonheidsprijzen op het cv zijn nergens voor nodig!). Of in de vorm van een tekenfilmpje. Of à la Prezi. Dat kost een paar centen, maar dat is nu eenmaal ondernemen hè. Dat heet: investeren. Want ik vind wel: als je het doet, doe het dan goed zodat het er wel professioneel uitziet.

 

Succes!

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!