Selecteer een pagina

Het is niet eens zo heel lang geleden dat bij een vacature het cv het toegangsbewijs naar de nieuwe baan was. Je vroeg de sollicitant om een handgeschreven brief met pasfoto en een cv waaruit bleek bij welke twee werkgevers hij of zij vijf tot tien jaar had gezeten en dan nodigde je ze uit voor het eerste gesprek…

 

Die tijd is voorbij.

 

Een cv is wat mij betreft niets meer waard. Het gaat er niet om wat geweest is, maar welke competenties iemand heeft. De wereld is namelijk totaal anders dan drie jaar geleden. Dus wat iemand vier jaar geleden deed? Niet interessant. Hoe de ‘sollicitant’ zich aanpast aan de wereld, dát is interessant. Als ik werk uitbesteed, kijk ik ook naar de ontwikkeling van de persoon. Het gaat om leergierigheid. Om recente cursussen en trainingen. Welke kennis en vaardigheden komt iemand mijn bedrijf of specifiek project brengen, zodat we samen verder groeien.

 

Natuurlijk vragen veel bedrijven nog om een cv. Het zit nu eenmaal in hun systeem. Maar ze stappen steeds meer over op competentietests en IQ- en EQ-tools op internet. En niet te vergeten: ze scannen LinkedIn-profielen en online netwerken. Wie tien jaar geleden voor het laatst iets geleerd heeft, valt af. Die is dan blijkbaar niet geïnteresseerd in professionele en persoonlijke ontwikkeling.

 

'Zelfstandige professionals hebben van nature al de interne motivatie om zich te blijven ontwikkelen' Klik om te Tweeten

 

Een ‘leven lang leren’ wordt gelukkig steeds populairder. Twintig procent volgt naast het werk al een opleiding, cursus of training. Dat kan zijn in het eigen vakgebied, maar ook als persoon. Zelfstandige professionals hebben van nature al de interne motivatie om zich te blijven ontwikkelen. Want dat is nodig voor hun onderneming. Maar dit geldt net zo goed voor mensen in loondienst. Anders gaan ze namelijk de boot missen met hun in het verleden opgebouwde cv.

 

Hoeveel tijd is nodig voor dat levenslang leren? Ik zou zeggen: begin eens met een een of twee uur per week. De vorm doet er niet zoveel toe. Lezen is ook leren. Net als een webinar volgen of een online training. Dat zijn allemaal vormen van leren.

 

De enige vorm die ik echt niet meer van deze tijd vind: níet leren. Dan sta je binnen twee jaar buitenspel!

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!