ACHTER DE SCHERMEN

Hoe ik mijn nieuwe
softwareproduct lanceerde
Coobly

boek je demo

ACHTER DE SCHERMEN

Hoe ik mijn nieuwe
softwareproduct lanceerde
Coobly

boek je demo

achter de schermen

Hoe ik mijn nieuwe softwareproduct lanceerde Coobly

Ik heb een nieuw product ontwikkeld en gelanceerd.

Coobly.

Dit is een instapklaar online bedrijf. Waarmee jij – de zelfstandig professional – per direct live staat als online ondernemer.

…Direct naar Coobly, klik hier.

In dit artikel ga ik je vertellen over het hoe en waarom dit product is ontstaan. Welke problemen en pijnpunten Coobly voor je oplost.

En wat ik vooral via dit artikel met jou wil delen, is jou meenemen in een kijkje ‘achter de schermen’, en laten zien hoe ik de marketing en de lancering heb gedaan.

Waarom ik mijn strategieën met je deel?

Dat is namelijk de hele kern van mijn persoonlijke platform. Ik ben online ondernemer en business mentor. En ik deel simpelweg mijn – in de praktijk getest en bewezen kennis en ervaringen – met mijn lezers en cursisten via mijn platform.

Omdat ik weet dat deze inzichten jou ook helpen met de verkoop en marketing van je eigen product. Vandaar. Alsjeblieft. Doe er je voordeel mee.

Dit zijn de 3 punten die ik met jou in dit artikel deel:

 

1. Ik vertel je over het ontstaan, en waarom ‘het waarom’ altijd het startpunt is van je producten en diensten, zelfs van je bedrijf. En welke pijnpunten en problemen Coobly voor jou oplost.

 

2. Ik leg uit waarom mijn marketing- en lanceringsstrategie volledig afwijkt van alle software-introductiemethodes die ik overal tegenkom. En dat dit de juiste route is, als je lange termijn verkiest boven het zijn van een eendagsvlieg.

 

3. Tot slot ga ik je, uiteraard, uitnodigen om mee te doen met Coobly, en gebruik te maken van het speciale aanbod voor mijn persoonlijke relaties.

De behoefte naar een instapklaar online bedrijf ontstond toen ik zelf de switch maakte van offline naar online.

Ik had mijn offline mediabedrijf, dat ik gestart was in 2000 en op- en uitgebouwd had tot een succesvolle marktspeler, in 2013 vaarwel gezegd. Ik gooide het roer drastisch om.

Ik lanceerde een website, om op die manier zo snel mogelijk weer geld in het laatje te brengen. Ik wilde een bedrijf creëren waarmee ik én anderen hielp, én financieel onafhankelijk zou zijn én bovenal een prettige werk/privé balans zou hebben, zodat ik ook voldoende tijd en aandacht kon schenken aan mijn vier kinderen. 

Ik had een laptop, lanceerde een website en verkocht mijn kennis en ervaring van ondernemerschap aan zelfstandig professionals. Simpel, tot zover.

Een strategie die ik altijd adviseer aan klanten – en uiteraard zelf ook toepas – is ‘maak jezelf schaalbaar’. Door je kennis en je offline dienst om te zetten in een online product. Dat stelt je in staat baas over eigen agenda te zijn, met een bedrijf wat voor jou aan het werk is, zelfs op de momenten dat jij dat niet bent.

Dat klinkt eenvoudig. 

Maar veel kenniswerkers lopen vervolgens tegen dezelfde pijnpunten aan als waar ik in 2013 tegenaan liep. Hoe bereik je de juiste doelgroep. Hoe maak je van je websitebezoekers je online netwerk. Hoe ze je dit netwerk om in klanten. Maar ook op technisch vlak. Hoe publiceer, verkoop en lever je online trainingen. Vanuit je eigen platform?

Ik kwam er al snel achter, zo’n volledige oplossing was er niet.

Gek genoeg was er niet een oplossing als een alles-in-een online bedrijf.

De enige optie was om deze zelf te ontwikkelen. Dus dat deed ik!

Vanuit samenwerking met mijn team van webdevelopers, designers en online marketeers is Coobly digitaal geboren.

Een instapklaar online bedrijf.

Speciaal gecreëerd voor de zelfstandig professional. Werkzaam in de kenniseconomie [denk aan: coaches, trainers, consultants, freelancers en bloggers].

Online ondernemen. Ondernemersvrijheid… Het klinkt geweldig, maar is het te doen? Ik weet, na veel vallen en opstaan, absoluut van JA.

Voor welk probleem is Coobly de oplossing?

Stel, je bent trainer, coach of consultant en je hebt van je offline dienstverlening een online product gemaakt, of staat op het punt dit te gaan doen. De inhoud is er, je hebt een website, maar daar houdt het wel zo’n beetje op.

Wat jij dan nodig hebt, is een totaaloplossing waarmee je in één klap ook echt online ondernemer bent. Want als online ondernemer kun je 24/7 zakendoen. Zelfs op de momenten dat je zelf niet aan het werk bent.

Coobly is een totaalpakket waarmee de voor- en achterkant van je online onderneming direct worden gerealiseerd. Je online bedrijf krijgt een nette, professionele uitstraling aan de voorkant die volledig is ingericht op conversie. En aan de achterkant heb je een volledig geoutilleerd bedrijf, helemaal afgestemd op wat jij als kennisondernemer je klanten te bieden hebt.

Alles wordt voor je geregeld en ingesteld: een plek voor je trainingen, je shop, een betaalsysteem, een forum voor klantcontact en alles wat erbij komt kijken.

Coobly helpt jou met het het publiceren, delen en verspreiden van je kennis en vaardigheden. Bovendien is het systeem volledig ingericht om de bezoekers van je website doelgericht om te zetten in je digitale netwerk: jouw mailinglijst.

Ook het ontwikkelen, leveren en verkopen van online educatieve programma’s [denk aan trainingen, cursussen en workshops] wordt makkelijk als je gebruikmaakt van de techniek van Coobly. Je kunt meer klanten helpen, meer impact creëeren en hierdoor meer omzet genereren: bovendien kun je eenvoudig contact houden met klanten en cursisten, via een eigen online community.

Coobly

Doe mee met moderne kennisondernemers.

Lanceer – per direct – je eigen online bedrijf.

Ga naar Coobly en meld je aan voor een geheel vrijblijvende persoonlijke demo en geniet nog van de tijdelijke #founders aanbieding.

Klik hier »

marketingstrategie van de lange termijn boven de actie van een eendagsvlieg

Toen ik mijn online platform lanceerde deed ik de aanpak volledig anders dan ik normaliter doe.

Coobly draait inmiddels al een tijdje, zonder dat we er een grote promotiecampagne omheen hebben gedraaid. In plaats van actief ‘de boer op’ met Facebook acties en bannercampagnes of, zoals onze ‘collega’s’ het allemaal doen – geïnteresseerden een 30 of 45 dagen gratis testversie aanbieden – verwelkomde ik enkel en alleen op invitatie.

Waarom deze halfbakken verkoop? Waarom de sluis niet vol open, maar alleen op een kiertje?

Ik wilde niet te véél verkopen…

Wat?

Serieus! Ik wilde weinig verkopen.

Ik was niet bang dat ik geen klanten zou binnen halen. Ik was bang dat ik veel klanten zou binnen halen.

En nee, dit is geen marketingtrucje, maar pure ernst.

Tuurlijk, de sluis op een kiertje wekt schaarsheid op, dat is altijd goed en is een mooie bijkomstigheid. Maar de reden voor deze strategie, is dat ik op een schaalbare en beheersbare manier mijn klantenbestand van Coobly wil opbouwen.

De marketing en verkoop is ingericht op advies van Abraham Lincoln: ‘Geef me zes uur om een boom om te hakken, de eerste vier zal ik gebruiken voor het slijpen van de bijl’. Klein beginnen en samen met de eerste deelnemers Coobly nóg beter maken. Referenties en bèta klanten zijn niet alleen waardevol voor hun input en feedback. Ze zijn minstens zo waardevol als ambassadeurs. En dat is hoe je uiteindelijk aan je grote verkoopaantallen komt. Een klantenbestand van 100, 200, 1.000 en meer.

Het platform is extreem uitgebreid getest. Al mijn bedrijven draaien erop en ook die van al mijn naaste relaties, béta testers enonderhand een gezonde groep klanten. Het blijft echter techniek, dat constant in ontwikkeling is en je blijft verrassen.

Plus, een product verkopen dat schaalbaar is, vereist ook een organisatie die schaalbaar is. Daar gaat tijd overheen. Dus al had ik onderhand 1.000-en deelnemers kunnen verwelkomen op Coobly, wat op de korte termijn uitstekend is voor mijn banksaldo… Heb ik er bewust voor gekozen niet die route te nemen.

Door steeds een klein stukje van de verkoopschuif open te zetten, was mijn supportteam in staat de deelnemers snel en voldoende tijd en aandacht schenken.

Of ik bang was dat Coobly zou instorten? Absoluut niet. Daarvoor draaide het platform al te lang, te solide, bij reeds vele online ondernemers.

Ik vind tevreden klanten belangrijker dan snel scoren. Dat is niet alleen beter voor de deelnemers, op de lange termijn ook beter voor Coobly. Tenslotte, elk vuur start met een kleine vonk.

 

Wendy van Hardeveld | fotograaf

Bekijk Wendy haar persoonlijke verhaal >>

Coobly

Doe mee met moderne kennisondernemers.

Lanceer – per direct – je eigen online bedrijf.

Ga naar Coobly – vraag een geheel vrijblijvende persoonlijke demo aan – en stap nu in voor het tijdelijke #founders tarief.

Klik hier »

Terug naar Coobly…

Ik hoop dat dit ‘achter de schermen’ artikel je nieuwe inzichten heeft gegeven waar je zelf met je producten, je diensten en je bedrijf je voordeel mee doet.

…Nu weer terug naar Coobly.

Als jij een zelfstandig professional bent, die online programma’s maakt en verkoopt, of op het punt staat dit te gaan doen, wil ik je uitnodigen als #founder.

Het betreft een tijdelijke aanbieding, waarvan ik, net zoals eerder het geval is geweest bij aller eerste introductieronde, zeker weet dat ik dit volledig uitverkoop!

En, zoals eerder gezegd in dit artikel, het is niet een marketingstunt, maar een noodzakelijk onderdeel van het op de markt brengen van een nieuw softwareproduct.

Dus… wil je een instapklaar online bedrijf, tegen het allerbeste tarief, ooit?

Dan adviseer ik je naar Coobly te gaan en je direct aan te melden voor een persoonlijke en geheel vrijblijvende demo.

Ga naar Coobly en schrijf je in voor een vrijblijvende demo.

Ik weet zeker dat je er blij van wordt.

Op jouw succes!

Corien

Karin Ockhuysen | talentcoach

Bekijk Karin haar persoonlijke verhaal >> 

Nico Waiboer | LinkedIn trainer

Bekijk Nico zijn persoonlijke verhaal >>

Coobly

Doe mee met moderne kennisondernemers.

Lanceer – per direct – je eigen online bedrijf.

Ga naar Coobly en meld je aan voor een geheel vrijblijvende persoonlijke demo en stap in voor het tijdelijke #founders tarief.

Klik hier »

Pin It on Pinterest

Shares
Share This