Selecteer een pagina

Ik heb het al eens eerder gezegd: succesvolle ondernemers lezen boeken. Succesvolle ondernemers denken niet dat ze alles weten, maar willen zich graag verder ontwikkelen. Het lezen van boeken kan daar goed mee helpen, op persoonlijk en op zakelijk gebied. Omdat niemand in de zomer zit te wachten op zware kost, geef ik je drie luchtige leestips met als thema: keuzes maken.

#Zomerleestips om je kennis bij te spijkeren, ook tijdens je vakantie Klik om te TweetenHet maken van de juiste keuzes is bepalend voor hoe jouw dagelijkse leven als ondernemer eruitziet. Je wil natuurlijk jouw tijd, energie en geld op de juiste manier besteden en dat vereist kiezen. Je kent vast de bekende marketinguitspraak ‘Als je je richt op iedereen, richt je je eigenlijk op niemand.’ Deze zin geldt ook voor het bepalen van jouw focuspoint: als je je concentreert op alles, heb je eigenlijk helemaal geen focus en verlies je aan productiviteit. Want je wordt pas echt productief als je ervoor kiest om aan de slag te gaan met wat écht belangrijk is op dat moment.

The One Thing – Gary J. Keller
Er zijn van die dingen waar we dagelijks allemaal gek van worden. Al die mailtjes, Tweets, berichtjes en vergaderingen waarvan je het gevoel hebt dat ze je afleiden van wat je écht zou willen. In het boek The one thing, geschreven door Gary J. Keller, lees je hoe belangrijk het is voor dat je op ieder vlak in je leven de focus moet leggen op één ding. Het gevolg: een betere productiviteit en meer rust in je hoofd. Het boek geeft je inzicht in hoe al die extra zaken minder ruimte krijgen en je minder stress geven, waardoor je betere resultaten behaalt in minder tijd. Betere resultaten op ieder vlak van je leven, of dat nu op zakelijk, privé of bijvoorbeeld op spiritueel gebied is. Een helder, nuchter geschreven boek met handige bullit points voor het toelichten van specifieke begrippen. Deze is heel geschikt voor op je vakantie-adres of gewoon thuis!

Eat that Frog – Brian Tracy
Uitstelgedrag kan funest zijn voor een online ondernemer, dat weet je waarschijnlijk zelf ook. Brian Tracy, die gespecialiseerd is in time-management, legt in ‘Eat that Frog’ uit hoe je de volgorde van je taken kunt bepalen en hoe je voorkomt dat technologie je tijd domineert. Als ondernemer heb je ook zaken op je prioriteitenlijstje staan die je het liefst wil blijven uitstellen. Vaak blijken de taken die we het langst voor ons uitschuiven, de meest positieve impact op ons leven te hebben. Je creëert zo een enorme drempel voor jezelf waardoor het steeds moeilijker wordt om dat lijstje af te werken. Eat that frog van Brian Tracy beschrijft hoe verstandig het is om de dag te beginnen met de taak waar je het meest tegenop ziet: dan is de rest van de dag namelijk een makkie. Direct stoppen met uitstellen? Dan is dit boek een aanrader voor deze zomer.

Getting Things Done – David Allen
Managementgoeroe Peter Drucker introduceerde de term Knowledge Worker reeds in 1959. En dat is wat we zijn: kenniswerkers en kennisondernemers, actief in de kenniseconomie. Onze uitdaging is zelfmanagement. Geen tijdmanagement, want tijd kun je niet managen. Wat we nodig hebben, is een betrouwbaar – extern – systeem waar we onze ideeën in plaatsen en dus uit ons hoofd halen. Wil je efficiënt en prettig werken, zonder stress? Dan kun je wellicht ook de methodiek toepassen uit Getting Things Done van David Allen. Of ‘wij’ fans het noemen, #GTD. Je brengt daarmee structuur, overzicht en rust aan in je dagelijks leven, zowel zakelijk als persoonlijk. Het wordt daardoor eenvoudig om te zien wat wel en niet prioriteit voor je heeft. Zodat we rust in ons hoofd krijgen, overzicht houden en tijd en aandacht kunt schenken aan dat wat er toe doet. Hierdoor wordt werken weer prettig én efficiënt.  

Boeken over persoonlijke of zakelijke ontwikkeling hoeven niet stoffig of onnodig ingewikkeld te zijn. Als je daar niet van houdt, dan zit je goed met bovenstaande opties!

Veel leesplezier,

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Lees verder

No more drama…
Shares

No more drama…

Iedere zes weken komen we met onze Wavemakers in een Mastermind samen. Offline. Een dag lang online ondernemers helpen met brainstormen, sparren, plannen bespreken en concreet maken, hot-seats en altijd een workshop in de ochtend. Deze keer werd de...

Lees meer
Betekenisvol ondernemen vol vrijheid
Shares

Betekenisvol ondernemen vol vrijheid

* Mijn eerste boek CLOUD COMPANY ziet het daglicht op 2 juli a.s., tijdens ons LIVE EVENT. Dit artikel is een preview van het boek, in de vorm van het voorwoord. Het boek is als pre-order te bestellen voor € 20,- incl. bonussen t.w.v. meer dan € 197,- Voor...

Lees meer
Mijn route naar ondernemersvrijheid
Shares

Mijn route naar ondernemersvrijheid

Wij weten allebei: Je bent een ondernemende professional met grote dromen. Maar, er is een probleem… Er zit een gat tussen waar je wilt zijn en waar je nu staat. Dat gat is zo beangstigend dat je niet weet hoe je dit kunt overbruggen. Je hebt onderhand...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Shares
Share This