Selecteer een pagina

Mark Zuckerberg van Facebook leest om de week een boek. Vraag Elon Musk (SpaceX, PayPal, Tesla) hoe hij geleerd heeft raketten te bouwen en hij antwoordt: “Ik lees boeken.” En wat is het geheim achter het succes van meesterbelegger Warren Buffett? “Ik lees minimaal 500 pagina’s per dag.”

 

Deze drie zeer succesvolle ondernemers hebben dus één ding gemeen: ze weten dat ze slimmer moeten zijn dan hun concurrent en om dat te worden lezen ze zich ‘te pletter’. Nog altijd.

 

Het moment dat jij als online ondernemer denkt alles te weten, is een levensgevaarlijk moment. Dan stopt namelijk je ontwikkeling. Terwijl een keiharde voorwaarde om te overleven en succes te hebben is levenslang leren. Het lezen van boeken is een van de snelste methodes om dat te doen.

 

'Zeer succesvolle ondernemers hebben één ding gemeen: ze lezen zich ‘te pletter’' Klik om te Tweeten

 

Wil je je verder specialiseren op je eigen werkgebied? Wil je groeien als persoonlijkheid? Wil je meegaan in nieuwe ontwikkelingen? Wil je zien hoe anderen het doen? Wil je mentaal gestimuleerd worden? Wil je je kennis bijspijkeren? Wil je je woordenschat uitbreiden? Wil je je geheugen trainen? Wil je je analytisch vermogen aanscherpen? Wil je je ontspannen? Allemaal dingen die je kunt doen door boeken te lezen.

 

Geen tijd? Ja, hoor. Gewoon in je agenda zetten. Bijvoorbeeld: elke dag van 12.00 tot 13.00 uur. Of: elke dag een uur voor het slapen gaan. Of (voor mannen): op het toilet. Als je dat 28 dagen doet, heb je een gewoonte ontwikkeld! Begin meteen en kijk over een maand na vandaag eens terug op wat het ouderwetse ‘een boek lezen’ je gebracht heeft.

 

Wat je dan moet lezen? Je moet niets. Maar als ik het voor het zeggen had, begon je met boeken uit de lijst die ik speciaal voor jou heb samengesteld. Wat mij betreft zijn die een absolute aanrader voor de online ondernemer. Omdat ze ook mij geholpen hebben bij mijn zakelijke en persoonlijke ontwikkeling.

 

Ook heb ik mensen in mijn netwerk op bijvoorbeeld LinkedIn en Facebook gevraagd naar hun must reads. Zo leren we van elkaar. Als jij zelf een aanbeveling hebt, laat het me, met een korte toelichting, in de comments hieronder weten. Dan lees ik ook jouw boek-tip en neem hem op in de lijst!

 

Ga naar de pagina Inspirerende boeken voor ondernemers en start met lezen.

 

Veel leesplezier!

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

bestel het BOEK: 
cloud company

HOE ONLINE ONDERNEMEN IMPACT, GELUK EN VRIJHEID CREËERT – EN HOE JÍJ DAT OOK BEREIKT  

pre-order het boek en Ontvang tijdelijk 2 unieke bonussen t.w.v. méér dan € 197,-  gratis bij jouw bestelling!