Als je als online ondernemer op je eigen site gaat bloggen, geef je aan je potentiële klanten een deel van je kennis weg. Dat is een investering in de relatie.

 

Natuurlijk is het de bedoeling dat de kassa uiteindelijk gaat rinkelen. Maar door pijnpunten te benoemen waarmee jouw doelgroep te maken heeft en daarvoor al enkele oplossingen aan te dragen, groeit de kans op een zakelijke relatie ook. Je potentiële klant zal jou zien als een expert op je vakgebied en die wil dan meer van je weten. Dat is ook waarom je nooit ál je kennis in blogs zet; als je alles weggeeft, ben je geen ondernemer meer, maar een liefdadigheidsinstelling.

 

'Geef je aan je potentiële klanten een deel van je kennis weg, als investering in de relatie' Klik om te Tweeten

 

Een eigen blog maakt, als het tenminste goed geschreven is, meer indruk op je doelgroep dan alleen een link naar een artikel op bijvoorbeeld een Amerikaanse website. Waarom? Omdat het dan om je eigen kennis gaat. Wie is nou de expert? Dat je daarbij ook af en toe een link naar andere plekken zet, is helemaal prima.

 

Zelf houd ik niet van die ellenlange blogs die ‘in de mode zijn’. Volgens mij raken steeds meer mensen er op uitgekeken. Je wilt gewoon in een minuutje worden bijgepraat en liefst iets leren waar je meteen wat aan hebt dan dat je zes, zeven, acht minuten kwijt bent. Geldt ook voor video’s. Als je ziet dat een vlog of een informatieve video langer dan een minuut duurt, dan druk je niet eens op play.

 

In het kennismakingsstadium wil je het gewoon kort, maar krachtig.

 

Succes!

 

Corien

Doe mee met meer dan 25.000 moderne kennisondernemers. Schrijf je in en mis geen enkele update meer. Je ontvangt automatisch het laatste nieuws als eerste in je inbox.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This